NAJLEPŠA POSNA PESAK TORTA ZA USKRŠNJI POST: 3 neodoljiva fila - poslastica gotova očas posla, a ukus očarava
Posna pesak torta na tacni, Foto: Printscreen/Youtube/ Dragana Dz

spremite već danas

NAJLEPŠA POSNA PESAK TORTA ZA USKRŠNJI POST: 3 neodoljiva fila - poslastica gotova očas posla, a ukus očarava

Posna pesak torta je najlepša poslastica sa tri fila, gotova je očas posla, a ukus očarava

Objavljeno:
N J

Barem jednom u toku dana pomislimo na poslastice od kojih nam uvek kreće voda na usta.

Navikli smo da nam naše mame i bake prave najbolje kolače i torte, bilo da se su u pitanju mrsne ili posne verzije.

Ako postite i više nemate ideja šta da spremite, jedna brzinska, a najukusnija manastirska salata je pravi izbor.

Naravno da posle toga treba da se zasladite i zato ste na pravom mestu.

Posna pesak torta je jedna od najlepših i nijedna druga ne može da se uporedi sa njom.

Ješćete je sa slašću, a sigurno smo da ćete je spremati i kada prođe Uskršnji post.

Kuvanje pudinga za posnu pesak tortu
Kuvanje pudinga za posnu pesak tortufoto: Printscreen/Youtube/ Dragana Dz

Sastojci sa receptom:

posna čokolada - 2 štangle

voda - 1,5 litar

mleveni orasi - 300 grama

puding od vanile - 6 kesica

Pravljenje filova za posnu pesak tortu
Pravljenje filova za posnu pesak tortufoto: Printscreen/Youtube/ Dragana Dz

šećer - pola kilograma

kokosovo brašno - 300 grama

posni margarin - 2

mleveni posni keks - 300 grama

Prvi fil za posnu pesak tortu
Prvi fil za posnu pesak tortufoto: Printscreen/Youtube/ Dragana Dz

vanilin šećer - 3 kesice

Priprema:

Puding i šećer izmutite sa pola litre vode, a zatim sipajte ostatak vode i kuvajte sve dok se ne zgusne.

Drugi fil za posnu pesak tortu
Drugi fil za posnu pesak tortufoto: Printscreen/Youtube/ Dragana Dz

U vruću smesu stavite margarin i mešajte dok se ne sjedini i otopi fil.

Zatim smesu podelite na tri dela.

U prvi deo umutite vanilin šećer i posni mleveni keks.

U drugi deo fila umutite vanilin šećer i kokosovo brašno.

Treći fil za posnu pesak tortu
Treći fil za posnu pesak tortufoto: Printscreen/Youtube/ Dragana Dz

Dok u treći treba da umutite vanilin šećer i mlevene orahe.

Sledi ređanje slojeva, baš onako kako ste ih i napravili.

Za glazuru istopite posnu čokoladu sa malo ulja i premažite preko torte.

Parče posne pesak torte
Parče posne pesak tortefoto: Printscreen/Youtube/ Dragana Dz

Prijatno i uživajte u posnoj pesak torti.

Bonus video:

00:45

Rašina kuhinja: Kako se sprema kafanska čorba?

(Espreso/Posnajlela.rs/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.