ovo je nešto najbolje
MANASTIRSKU SALATU MONASI PRAVE SVAKI DAN TOKOM POSTA: Jedan začin je čini najukusnijom - recept samo oni imaju
Manastirsku salatu jedan začin čini najukusnijom, a monasi je prave svaki dan tokom posta
Ušli smo u petu nedelju Uskršnjeg posta i svi svakodnevno razmišljamo šta bi mogli da spremamo za ručak kada dođemo sa posla.
S obzirom da preko nedelje nemamo baš mnogo vremena, trudimo se da napravimo brzinska jela koja će biti ukusna bilo da postite ili mrsite.
Ako vam se jede dobar posni specijalitet, za vikend možete da napravite hilandarsku sarmu koja sve rekorde.
Do tada tu je za vas jedna manastirska salata koju monasi stalno prave opčinjava koliko je dobra.
Kombinacija žita, pečuraka, praziluka... ostavlja bez daha.
Svi sastojci i recept su pred vama:
čili sos
žito - 250 grama
so
marinirane pečurke - jedna tegla
biber
paradajz pire - 200 grama
origano
praziluk - jedan
peršun
bosiljak
Priprema:
Prvo skuvajte žito, pa ga dobro ocedite.
Zatim dodajte oceđene marinirane pečurke, paradajz pire (količina je po vašoj želji), a onda sve začine.
Na kraju sitno seckan praziluk.
Sve dobro promešajte i uživajte u ovoj salati bez koje monasima post ne može da prođe.
Bonus video:
(Espreso/prijatno-recepti.blogspot.com/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!