BOŽANSTVEN JE
NAJLEPŠI KOLAČ KOJI SE PRAVI TOKOM POSTA: Orasi, griz i jabuke - sastojci za svačiji džep (RECEPT)
Najlepši posni kolač sa orasima, grizom i jabukama se pravi tokom posta, a sastojci su za svačiji džep
Uskršnji post je uveliko u toku, a mnogima fale mrsne poslastice koje naše majke i bake redovno spremaju.
Torte, kolači, palačinke... niko ne odbija, ali to ne znači da ako postite ne možete da uživate i u posnim desertima koji kidaju koliko su dobri.
Osim što ćete svojim ukućanima spremiti hilandarsku sarmu koja kombinacijom začina osvaja na prvi zalogaj, tako i jedan posni kolač isto niko neće odbije.
U pitanju je kolač sa orasima, grizom i jabukama.
Jednostavan, jeftin, a očarava.
Tu su sastojci i recept:
susam - 2 kašike
pšenični griz - 1 šolja
brašno - 1 šolja
ulje - 1 kašičica
šećer - 1, 5 šolja
jabuke - 3 srednje velike (sočne)
prašak za pecivo - 1/2 kesice
cimet - 1 kašičica
Uzmite dve činije. U jednu sipajte sve suve sastojke, a u drugu jabuke.
Oljuštite ih, izrendajte, pa stavite cimet u njih i ostavite sa strane da puste sok.
Čim puste sok dodajte ulje u njih.
U tepsiju stavite papir za pečenje, pa izlijte smese.
Prvo se ređa smesa sa suvim sastojcima, pa smesa sa jabukama.
Ceo postupak ponavljajte dok se ne potroše sastojci.
Na kraju završite sa jabukama.
Odozgo pospite sa susamom i orasima.
Pecite 40-50 minuta u prethodno zagrejnoj rerni dok kolač ne dobije zlatnu boju.
Prijatno i uživajte u posnom kolaču.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!