ovo je pun pogodak za post
MONASI NE MOGU DA ZAMISLE POST BEZ HILANDARSKE SARME: Najlepša je zbog začina - recept prenose sa kolena na koleno
Hilandarsku sarmu monasi obavezno prave tokom posta, a najlepša je zbog začina, recept prenose sa kolena na koleno
Počela je peta nedelja Uskršnjeg posta, a sigurni smo da vam polako nedostaju ideje za razne specijalitete.
Osim što ste sigurno isprobali svetogorsku salatu od tikvica, nemojte da zaboravite da je hilandarska sarma jedno od najboljih jela.
Monasi je prave na izvrstan način, a ukus je bolji od bilo koje druge.
Ješćete je i kada prođe post, jer takvu do sada niste imali prilike da probate.
Tu su sastojci i recept:
kiseli kupus - 12-15 listova
praziluk - 2 komada
dimljena riba losos - 100 grama
crni luk - 2 glavice
mleveni orah - 350-400 grama
šargarepa - 1
pirinač - 100 grama
Priprema:
Prvo zagrejte ulje u tiganju, pa propržite crni luk i šargarepu.
Kada se izdinsta, dodajte pirinač, a onda i mlevene orahe.
Nakon toga se dodaje dimljeni losos.
U to dodajte začine (čili, so, peršun, suvi začin, beli luk u granulama, crvena mlevena paprika i biber).
Promešajte i smesu umotavajte u listove kiselog kupusa.
Slažite sarmu u šerpu i kuvajte je u rerni na 200 stepeni oko sat vremena.
Prijatno i uživajte u sarmi sa Hilandara.
Bonus video:
(Espreso/Stil/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!