kakvo jelo
NAJUKUSNIJI KROMPIR NA VODI SA BELIM LUKOM: Jelo za Uskršnji post - kremast, sočan i lagan
Najukusnije jelo za Uskršnji post je krompir na vodi sa belim lukom jer je kremast, sočan i lagan
Krompir volimo da jedemo u svim varijantama, bilo da je kuvani, pečeni ili u raznim kuvanim jelima.
Pošto je Uskršnji post uveliko u toku mnogi razmišljaju šta bi sebi tokom dana mogli da naprave, a da ne bude nešto na šta su već navikli ili probali.
Tako je jedna svetogorska čorba od tikvica najbolji izbor zbog savršenog ukusa, puna je povrća i vitamina...
Isto tako i krompir na vodi sa belim lukom je pravi izbor za sve, ako ne postite na ulju.
Kremast, priprema brzinska, a može da ide uz prilog uz ribu.
Recept sa sastojcima:
voda - malo
krompir - 400 - 500 grama
dimljena paprika - 1 kašičica (može i aleva)
šargarepa - 1
suvi biber
crni luk - 1 manja glavica
biber
beli luk - 1 manja glavica
kukuruzno brašno - 1 kašika
peršunov list
Način pripreme:
Krompir i šargarepu isecite na tanke listiće.
Zatim u to stavite beli luk, alevu papriku (ili dimljenu), suvi začin, peršunov list, i šargaperu koju ste isekli na tanke listiće.
Sve dobro izmešajte.
U šerpu ili teflonski tiganj sipajte 100 mililitara vode i istresite pola krompira, pa poređati na krugove crni luk, pa preko ostatak krompira.
Poklopite i pržite bez ulja na niskoj temperaturi.
Ne sme da vam izgori i nemojte da mešate.
Nakon 20-30 minuta je gotovo.
Uživajte i prijatno u najukusnijem krompiru na vodi.
Bonus video:
(Espreso/Posnajela.rs/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!