za ručak pun pogodak
TIKVICE PUNJENE OVOM VRSTOM MESA SU PRAVA BOMBA: Najkremastije lagano jelo - recept nema konkurenciju
Najkremastije jelo su tikvice punjene piletinom, a recept uopšte nema konkurenciju
Kako su krenule visoke temperature, sve žene se trude da u kuhinji ne provode mnogo vremena, ali da opet svojim najmilijima spreme najukusnija jela.
Razne lagane salate, slane torte, lagana kuvana jela, a naravni i brzinske slatkiše.
Ako postite za vas je tu hilandarska sarma kojoj nijedna ne može da parira, a začini daju takav šmek da niko neće moći da je odbije.
Pošto je i danas jako topao dan, čim dođete sa posla bacite se u kuhinju i spremite tikvice punjene piletinom.
Najkremastije jelo koje ukusom ostavlja bez daha.
Recept i sastojci su tu:
biber - po ukusu
tikvice - 5
so - po ukusu
pileće belo meso - 400 grama
ulje - 4 kašike
crni luk - pola glavice
kačkavalj - 300 grama
sir - 300 grama
Način pripreme:
Tikvice prvo operite, pa ih isecite na pola.
Skuvajte ih u posoljenoj vodi dok ne budu polugotove i dok se ne izdube.
U tiganj sipaljte ulje, dodajte isečen crni luk, unutrašnjost tikvica i usitnjeno belo meso.
Kada dodate belo meso, odmah stavite i sir i kačkavalj.
Začinite ih po ukusu.
Nafilovane tikvice poređajte u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Peku se dok ne dobiju zlatnu boju.
Prijatno i uživajte u ovom izvrsnom jelu.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!