prijaće svima
MONASIMA POST NE MOŽE DA PROĐE BEZ SVETOGORSKE ČORBE OD TIKVICA: Najbolje jelo - recept direktno sa Hilandara
Najbolje jelo bez kojeg monasima ne može da prođe post jeste svetogorska čorba od tikvica po receptu sa Hilandara
Monasi sa Hilandara prave najukusnija jela tokom Uskršnjeg posta. U to su se mnogi već uverili kada su probali najlepšu svetogorsku salatu od tikvica.
Jednostavna i osvežavajuća jela svima u ovom periodu prijaju jer temperatura iz dana u dan raste i sve što zahteva laganu pripremu nijedna žena ne odbija da spremi.
Ono što isto nikako ne izostavljaju jeste svetogorska čorba od tikvica koja može da zameni bilo koji obrok. Jedna je od najboljih, puna povrća i vitamina.
Čak i oni koji ne poste ješće je sa slašću.
Sastojci sa receptom su tu:
sok od limuna - 2,3 su potrebna
tikvice - pola kilograma
so
šargarepa - 4
sok od paradajza
celer - 1 (koren)
tahini - 1 supene kašike
praziluk - 2 (beli deo)
krompir - 3
crni luk - 3 glavice
Priprema:
Tikvice, šargarepu, celer i krompir prvo očistite i operite. Takođe i praziluk. Zatim sve iseckajte na kockice i stavite u ključalu vodu da se kuva.
Kada ponovi provri, dodajte sok od paradajza. Uzmite manju količinu povrća iz šerpe, pa ubacite u blender i sameljite.
U posebnoj činiji umutite sok od limuna sa tahinijem, a kada se sve sjedine, a onda uz neprestano mešanje dodavajte kašiku po kašiku bujona.
Sjedinjenu smesu izručite u čorbu. Dodajte i mleveno povrće iz blendera da biste sa njim zgusnuli čorbu.
I to je to, vaše jelo je gotovo.
Za post je ovo pun pogodak.
Prijatno i uživajte u čorbi monaha sa Hilandara.
Bonus video:
(Espreso/Danas/Zoran Mišić/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!