MONASIMA POST NE MOŽE DA PROĐE BEZ SVETOGORSKE ČORBE OD TIKVICA: Najbolje jelo - recept direktno sa Hilandara
Svetogorska čorba od tikvica u tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ BonApeti.rs

prijaće svima

MONASIMA POST NE MOŽE DA PROĐE BEZ SVETOGORSKE ČORBE OD TIKVICA: Najbolje jelo - recept direktno sa Hilandara

Najbolje jelo bez kojeg monasima ne može da prođe post jeste svetogorska čorba od tikvica po receptu sa Hilandara

Objavljeno:
N J

Monasi sa Hilandara prave najukusnija jela tokom Uskršnjeg posta. U to su se mnogi već uverili kada su probali najlepšu svetogorsku salatu od tikvica.

Jednostavna i osvežavajuća jela svima u ovom periodu prijaju jer temperatura iz dana u dan raste i sve što zahteva laganu pripremu nijedna žena ne odbija da spremi.

Ono što isto nikako ne izostavljaju jeste svetogorska čorba od tikvica koja može da zameni bilo koji obrok. Jedna je od najboljih, puna povrća i vitamina.

Čak i oni koji ne poste ješće je sa slašću.

Povrće za svetgogorsku čorbu od tikvica
Povrće za svetgogorsku čorbu od tikvicafoto: Printscreen/Youtube/ BonApeti.rs

Sastojci sa receptom su tu:

sok od limuna - 2,3 su potrebna

tikvice - pola kilograma

so

šargarepa - 4

sok od paradajza

Začini u svetgorskoj čorbi od tikvica
Začini u svetgorskoj čorbi od tikvicafoto: Printscreen/Youtube/ BonApeti.rs

celer - 1 (koren)

tahini - 1 supene kašike

praziluk - 2 (beli deo)

krompir - 3

crni luk - 3 glavice

Bujon u svetogorskoj čorbi od tikvica
Bujon u svetogorskoj čorbi od tikvicafoto: Printscreen/Youtube/ BonApeti.rs

Priprema:

Tikvice, šargarepu, celer i krompir prvo očistite i operite. Takođe i praziluk. Zatim sve iseckajte na kockice i stavite u ključalu vodu da se kuva.

Kada ponovi provri, dodajte sok od paradajza. Uzmite manju količinu povrća iz šerpe, pa ubacite u blender i sameljite.

Kuvanje svetogorske čorbe od tikvica
Kuvanje svetogorske čorbe od tikvicafoto: Printscreen/Youtube/ BonApeti.rs

U posebnoj činiji umutite sok od limuna sa tahinijem, a kada se sve sjedine, a onda uz neprestano mešanje dodavajte kašiku po kašiku bujona.

Sjedinjenu smesu izručite u čorbu. Dodajte i mleveno povrće iz blendera da biste sa njim zgusnuli čorbu.

I to je to, vaše jelo je gotovo.

Za post je ovo pun pogodak.

Svetogotska čorba od tikvica
Svetogotska čorba od tikvicafoto: Printscreen/Youtube/ BonApeti.rs

Prijatno i uživajte u čorbi monaha sa Hilandara.

Bonus video:

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/Danas/Zoran Mišić/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.