poslastica za čistu desetku
NAJLEPŠE POSNE KIFLICE SA DŽEMOM: Vazdušaste, mekane i jednostavne za pripremu - recept znaju bake sa sela
Posne kiflice sa džemom su najlepše jer su vazdušaste i mekaane, a prave se po receptu koji znaju bake sa sela
Testa, peciva, pite, kiflice volimo da jedemo svi, bilo da je u pitanju mrsna ili posna verzija.
Jedna ukusna poslastica ostavlja bez reči jer se pravi po starinskoj recepturi, a u pitanju je posni kolač sa medom. Mnoge žene sa sela ga prave i naše bake i majke...
Ali ono čemu niko neće moći da odoli jesu posne kiflice sa džemom - mekane, vazdušaste i lagane za pripremu.
Svi će vas pitati kako se prave kada vide koliko su ukusne i savršene.
Ovo je za Uskršnji post nešto najbolje.
Recept sa sastojcima:
šećer u prahu
brašno - 1 kilogram
džem
kisela voda - 1/2
ulje - 9 kašika
kvasac - 1
šećer - 4 kašika
so - 3 kašičice
Način pripreme:
Sve sastojke pomešate i zamesite testo.
I ostavite ga 45 minuta da naraste.
Testo premesite i podelite na 12 jufki.
Zatim svaku jufku razmesite oklagijom i isecite na 4 dela.
Svako parče filujte džemom, pa uvijte i stavite u podmazan pleh.
Peku se na 200 stepeni.
Kada se kiflice ispeku dok su vruće uvaljajte u šećer u prahu.
Prijatno i uživajte.
Bonus video:
(Espreso/Posnajela.rs/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!