perfekcija
ČOKOLADNA ZEBRA TORTA SAVRŠENOG UKUSA I IZGLEDA: Elegantna i kremasta torta koja se pravi očas posle bez pečenja
Čokoladna zebra torta za koju ne treba previše truda
Kako je došlo toplo vreme, sve manje imamo želju da palimo rernu, a na sreću postoje brojni recepti za poslastice koje se prave bez pečenja.
Još ukoliko za njih nije potrebno odvojiti previše dragocenog vremena...
Možda vam nije palo na pamet, ali napolitanke mogu biti sjajan dodatak tortama.
Od njih napravite koru, dodajte fil, prelijte čokoladnom glazurom i dobićete zebra tortu savršenog preseka koja ima neverovatno dobar ukus.
Sastojci:
200g čokoladnih napolitanki
5 belanaca
300g šećera u prahu
80 g putera
100 g čokolade za kuvanje
20 g kakao praha
100 ml vode
10 g želatina
Priprema:
Izdrobite napolitanke u jedinstvenu smesu, a zatim je prebacite u kalup (prečnika 18 cm), gde ćete je rasporediti kao koru.
Belanca umutite, pa im dodajite polako prah-šećer i mutite penasto. Želatin rastopite po uputstvu s kesice, a onda ga dodajte u belanca.
Polovinu smese prelijte preko napolitanki.
U drugu polovinu sipajte kakao i mutite. Čokoladni fil prelijte preko belog.
Lagano ih špatulom mešajte da bi se sjedinili u zebrastu šaru.
Ostavite u frižideru na pola sata.
Na umereno zagrejanoj ringli otopite čokoladu za kuvanje i puter. Kada se malo prohladi, prelijte preko torte i poravnajte glazuru.
Vratite u frižider na 30 do 45 minuta ili dok ne procenite da se skroz ohladila.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/M.R/Preneo: V.Š)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!