predivna stvar
NAJMEKŠI ROLAT SA DŽEMOM PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Sprema se očas posla sa samo 4 sastojka (RECEPT)
Recept za rolat sa džemom kakav se pravio u neka stara, dobra vremena
Naše bake su i dan danas ostale neprevaziđene što se tiče kuhinje, pa i pored činjenice da živimo u 21. veku i činjenice da su recepti iz celog sveta na par klikova od nas. Neke stvari jednostavno nikada neće izgubiti svoje mesto...
U takve poslastice spadaju i oni mekani rolati od jaja i brašna filovani džemom, kremom, pavlakom ili čime god vi poželite.
U pitanju je najjednostavniji patišpanj, a ako ste ga i vi kao dete obožavali sada vam donosimo recept koji definitivno treba da sačuvate u svojoj svesci, preporučuje "Glossy".
Ovaj recept se godinama prenosi s kolena na koleno, a budući da je mnogo ukusan možete odmah da napravite u duplu meru. Jedan filujte kremom, drugi džemom i nema greške.
Pa da krenemo, za početak od materijala.
Sastojci:
8 jaja
8 kašika šećera
8 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Priprema:
Prvo odvojte belanca od žumanaca, pa zatim belanca umutite u čvst sneg dodajući malo po malo šećer. Kad se lepo umuti smanjiti mikser na najmanju brzinu i dodavati jedno po jedno žumance i jednu po jednu kašiku brašna.
Nakon što se napravi lepa kremasta smesa sipati je u pleh koji ste prethodno podmazali i stavili preko njega pek papir.
Staviti da se peče oko 20 minuta na 220 stepeni. Potom izvadite i stavite preko kore vlažnu krpu. Posle oko 3,4 minuta namažite fil po želji i lagano urolajte. Isecite tanko krajeve, a onda secite na komade debljine oko 1, 2 cm i služite.
Nakon svega toga vam preostaje samo da uživate.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Milica Ilić/Preneo: V.Š)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!