neobična je
NAJKREMASTIJA POSLASTICA SA ČOKOLADNIM FILOM: Bečka torta "Lind" - lagana, jednostavna i brza priprema
Bečka torta "Lind" je najkremastija poslastica sa čokoladnim filom, a lagana je i brzo se sprema
Lepo vreme svima je donelo bolje raspoloženje, pa smo tako sigurni da osim što posle posla svojoj deci i jačim polovinama uvek spremite nešto ukusno za ručak, uvek na umu imate i neke deserte.
Poslasticama niko ne može da odoli, a još ako sami spremate kolače i torte to je pun pogodak.
Jedan turski kolač "Čatal tatlasi" je pravi izbor, jer osvežava, sočan je zbog šećernog sirupa, lagan... njihove domaćice ga redovno prave i uverićete se da nema greške sa njim.
Ispred vas je sada još nešto mnogo bolje, a to je bečka torta "Lind" - kremasta, čokoladna, topi se u ustima dok je jedete.
Svima će se svideti, a još ako vam dolaze gosti to je premija.
Recept i svi sastojci:
Za koru treba:
maslac - 100 grama
keks sa kakaom - 400 grama
espreso kafa - 30 mililitara
Za fil treba:
voda - 100 mililitara
tamna čokolada - 400 grama
želatin - 10 grama
slatka pavlaka - 450 mililitara
šećer - 50 - 100 grama
kakao - 2 kašike
Za glazuru:
šećer - 50 grama
crna čokolada - 100 grama
slatka pavlaka - 50 mililitara
Priprema:
Prvo izmrvite keks i pomešajte ga sa espresom i istopljenim maslacem. Mešajte sve dok ne dobijete smesu koja može da se oblikuje. Ako vam zafali maslaca, dodajte malo vode.
Smesu stavite u kalup za tortu.
Želatin stavite na paru otprilike 10 minuta da se zgusne i posle ga dodajte u rastopljenu čokoladu.
Šećer umutite sa slatkom pavlakom u gust krem i polako dodajte čokoladnu smesu.
Kada napravite smesu prelijte preko izmevljenog keksa.
Glazuru pripremite tako što čokoladu istopite sa slatkom pavlakom i šećerom. Pa je ostavite da se ohladi.
Nakon toga sipajte je preko torte i ostavite u frižider da se stegne.
Uživajte i prijatno u ovoj torti koju žene iz Beča prave na izvrstan način.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!