POSLASTICA KOJA SE REDOVNO PRAVI ZA USKRŠNJI POST: Najlepša posna torta sa keksom i bananama - gotova za 15 minuta
Parče posne torte sa keksom i bananama, Foto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

ovo je božanstveno

POSLASTICA KOJA SE REDOVNO PRAVI ZA USKRŠNJI POST: Najlepša posna torta sa keksom i bananama - gotova za 15 minuta

Najlepša posna torta sa keksom i bananama je poslastica koja je gotova za 15 minuta, a redovno se pravi za Uskršnji post

Objavljeno:

Uskršnji post je počeo, a pored raznih slanih specijaliteta koje sebi spremate, uvek morate prostora da ostavite i za nešto slatko.

Poslastice ne odbijamo ni mrsne, a ni posne, jer uvek volimo da se zasladimo posle dobrog ručka.

Hilandarski krompir koji prave monasi mnogi su zavoleli, a i vi ćete se sami uveriti da sa tim nema greške jer je toliko ukusan, da ćete ga jeste i kada prođe post.

Za vas je tu sada posna torta sa keksom i bananama koja je gotova za 15 minuta, a kida koliko je dobra.

Bukvalno će vas svi pitati za pripremu:

Sastojci za posnu tortu sa keksom i bananama
Sastojci za posnu tortu sa keksom i bananamafoto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

Sastojci i recept su tu:

150 grama čokolade za glazuru

500 grama posne plazme

Pravljenje kore za posnu tortu sa keksom i bananama
Pravljenje kore za posnu tortu sa keksom i bananamafoto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

150 grama čokolade

250 grama posnog maslaca

300 mililitara soka od pomorandže

1,5 kilogram banana

Banane preko kore za posnu tortu sa keksom i bananama
Banane preko kore za posnu tortu sa keksom i bananamafoto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

200 grama šećera u prahu

250 grama oraha ili lešnika

Priprema:

Izmešati omekšan maslaca, šećer i orahe.

Fil preko banana
Fil preko bananafoto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

Zatim dodati sok od pomorandže i mleveni keks.

Izmešati se da dobijete kompaktnu smesu.

Podelite smesu na dva dela.

Čokolada preko posne torte sa keksom i bananama
Čokolada preko posne torte sa keksom i bananamafoto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

U jedan deo stavite otopljenu čokoladu, pa tu prvu koricu stavite na dno kalupa za kolače.

Preko stavite sveže banane, a onda preko ostatak smese od oraha i plazme.

Preko stavite glazuru od čokolade.

Posna torta sa keksom i bananama
Posna torta sa keksom i bananamafoto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

Uživajte u ovakvoj torti koja se topi u ustima.

Bonus video:

01:46

Ovako je proteklo kuvanje porodice Nikić

(Espreso/Stil/Vanja Milenković/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.