nešto najbolje
NAJKREMASTIJA POSLASTICA SA KEKSOM, PUDINGOM I BANANAMA: Posna torta "san snova" - idealan recept za Uskršnji post
Posna torta "san snova" je najkremastija poslastica sa keksom, pudingom i bananama, a idealan je recept za Uskršnji post
Vikend je pred nama, a sigurni smo da i deca i vaše jače polovine jedva čekaju da im spremite nešto što će ih ostaviti bez teksta i daha.
U toku je Uskršnji post i ako postite za ručak će svima dobro doći jedna svetogorska čorba sa ribom koja je bez konkurencije. Puna povrća, testenine, ribe i pikantnog ukusa.
Da bi svi bili još srećniji, za vas je tu jedna posna torta "san snova" - keks, banane i puding su kombinacija koja obara sa nogu.
Prelepa je, raskošna, a ova poslastica će se svideti i onima koji ne poste.
Sastojci i recept:
posni keks - 300 grama (posni petit beurre) ili piškote
Za prvi fil:
banane - 3 veće
fanta ili neki drugi gazirani sok - 1 litar
puding od vanile - 3 kesice
šećer - 5 kašika
šećer u prahu - 5 kašika
posni margarin - 300 grama
Za drugi fil:
ananas - 1 konzerva
posni margarin - 250 grama
šećer u prahu - 6 kašika
posna mlevena plazma - 300 grama
sok od pomorandže - 50 ml
Još je potrebno:
kisela voda
sok od pomorandže - 100 ml
šlag
Priprema:
Priprema prvog fila ide na sledeći način: pomešajte šećer sa pudingom, nalijte sa 200 mililitara fante i dobro promešajte.
Ostali sok stavite da provri, pa zatim dodajte smesu sa pudingom i kuvajte dok se masa ne zgusne.
Ostavite da se ohladi, ali povremeno promešajte.
Nakon toga pomešajte sa umućenim posnim margarinom i šećerom u prahu.
Vaš prvi fil je nakon toga spreman za upotrebu.
Drugi fil se pravi na sledeći način: šećer u prahu umutite sa posnim margarinom, dodajte sok od pomorandže i posnu mlevenu plazmu, pa sve dobro izmešajte.
Sav keks potopite sa sokom od pomorandže (100 mililitara) i ređajte na tacnu.
Preko njega se stavite prvi fil, pa poređajte ananas.
Preko ananasa stavite drugi fil, a preko njega banane isečene na kolutove.
Preko banana stavite drugu polovinu prvog fila, ali sa strane odvojite 2-3 kašike.
Lepo sve poravnajte, prekijte sa posnim keksom koji ste natopili sokom od pomorandže.
Stranice torte premažite sa 2-3 kašike fila koje ste ostavili sa strane.
Ostavite tortu u frižider na par sati, a u međuvremenu umutite šlag i premažite tortu.
Opet je vratite u frižider da se stegne.
Prijatno i uživajte u ovoj slasnoj torti.
Bonus video:
(Espreso/Posnajela.rs/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!