SAMO MONASI PRAVE OVAKVU SVETOGORSKU ČORBU SA RIBOM: Najlepše jelo za Uskršnji - recept sa Hilandara
Svetogorska čorba sa ribom, Foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

BOLJA OD OVE NE POSTOJI

SAMO MONASI PRAVE OVAKVU SVETOGORSKU ČORBU SA RIBOM: Najlepše jelo za Uskršnji - recept sa Hilandara

Samo monasi prave najlepšu svetogorsku čorbu sa ribom u vreme Uskršnjeg posta po receptu sa Hilandara

Objavljeno:
N J

Uskršnji post je uveliko u toku, a mnogi ljudi koji posti uvek vole da se obraduju novim specijalitetima.

Svi većinom u tom periodu spremaju ribu na razne načine, krompir salatu, neka lagana kuvana jela...

Ono što se mnogima svidelo jeste hilandarska čorba od krompira koja je toliko ukusna i sočna da nema šanse da se nekome ne dopadne.

Čim je budete probali, uverićete se da je bolja od bilo koje mrsne sa mesom.

Ono što monasi redovno prave jeste naravno i svetogorska čorba sa ribom koja ne može u tim danima da se zaobiće, a po receptu je sa Hilandara.

Puna povrća, ribe, testenine...

Seckanje šargarepe i crnog luka
Seckanje šargarepe i crnog lukafoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Recept sa sastojcima je tu:

testenina - posna sitna

celer - koren

morska riba - više vrsta (glave)

peršunov list

Dinstanje crnog luka i šargarepe
Dinstanje crnog luka i šargarepefoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

celerov list

crni luk - između 5-7 glavica

mirođija po želji

šargarepa - između 4-5

Riba u čorbi sa povrćem
Riba u čorbi sa povrćemfoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

so

biber - zrno (nekoliko)

aleva paprika po želji

Priprema:

Na početku se prvo skuva riba ( riblje glave) zajedno sa 2-3 glavice crnog luka, korenom celera, nekoliko zrna bibera i 2-3 šargarepe.

Zatim u drugoj šerpi propržite 3-4 glavice crnog luka sa dve šargarepe koje ste prethodno isekli na kolutove.

Kuvanje svetogorske čorbe sa ribom
Kuvanje svetogorske čorbe sa ribomfoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Odmah nalijte vodom u kojoj su se kuvale glave ribe, ali je prethodno procedite.

Meso očistite od kostije, pa ga dodaje u čorbu.

Dok se čorba kuva, u nju dodajte biber, so i alevu papriku.

Na samom kraju dodajte sitnu testeninu, kratko kuvajte i sklonite sa ringle.

Skuvana svetogorska čorba sa ribom
Skuvana svetogorska čorba sa ribomfoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Kada sklonite sa šporeta, dodajte iseckan peršun i mirođiju.

Uživajte i prijatno u čorbi koju prave monasi sa Hilandara.

(Espreso/Posnajela.rs/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.