ima li išta bolje?
MONASI U TOKU POSTA PRAVE HILANDARSKU ČORBU OD KROMPIRA: Najukusnije jelo na kašiku - recept star decenijama
Najukusnije jelo monaha u vreme posta je hilandarska čorba od krompira, a prave je po receptu starom decenijama unazad
Uveliko je počeo Uskršnji post i sigurni smo da svaki dan smišljate šta da spremate sebi i svojim ukućanima.
Bilo da je na ulju ili vodi, važno je da sebi spremate raznovrsna jela.
Naše domaćice spremaju izvrsne specijalitete, kako u postu tako i van njega, ali hilandarski makaroni starih monaha su nešto što ne može da se opiše rečima koliko je dobro.
Redovno to prave u toku posta, ali monasi ne zaboravljaju da spreme i hilandarsku čorbu od krompira.
Jelo na kašiku koje krepi dušu i telo.
Priprema je jednostavna, a ukus za čistu desetku.
Svi sastojci i recept:
peršun
krompir - 1 kilogram
origano
šargarepa - 500 grama
malo ulja
crni luk - 2,3 glavice
so
Priprema:
Prvo ogulite šargarepu i krompir.
Krompir se zatim isecka na kockice, a šargarepa na kolutiće.
Zagrejte ulje, a zatim dodajte crni luk i propržite ga. Ukoliko postite na vodi možete samo da ga omekšte toplom vodom.
U tiganj se zatim dodaju šargarepa i krompir, sve zajedno se posoli, pa se zatim poklopi.
Ostavite da se krčka na tihoj vatri.
Čim povrće omekša čorba je gotova, a smesa treba svakako da se zgusne.
Na kraju dodajte peršun i origano.
Prijatno i uživajte u preukusnoj čorbi monaha sa Hilandara.
Bonus video:
(Espreso/Posnajela.rs/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!