NAJUKUSNIJE JELO KOJE SE PRAVI U TOKU USKRŠNJEG POSTA: Posni "hajdučki" pasulj - recept koji samo naši stari pamte
Posni "hajdučki" pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/ The Dot Pot

specijalitet sa sela

NAJUKUSNIJE JELO KOJE SE PRAVI U TOKU USKRŠNJEG POSTA: Posni "hajdučki" pasulj - recept koji samo naši stari pamte

Posni "hajdučki" pasulj je najuskusnije jelo koje se pravi u toku Uskršnjeg posta, a recept samo naši stari pamte

Objavljeno:
N J

Sigurni smo da ukoliko postite već smišljate šta ćete ukusno da spremate za vikend.

Od raznih kuvanih jela, salata, pita, pa sve do poslastica (raznih torti i kolača).

Ono što monasi ne preskaču da prave jeste hilandarska čorba od krompira koja prija celom organizmu, a sa druge strane je toliko lagana i neće vam teško pasti na stomak.

Posle toga moći ćete da se zasladite posnim rafaelo kuglicama.

Ono što je sada ispred vas tu jeste nešto novo, a u pitanju je posni "hajdučki" pasulj. Čorbast, sočan, a priprema se brzo.

Nećete zažaliti što ste ga spremili. Čak i oni koji ne poste će se oduševiti.

Beli pasulj u šerpi
Beli pasulj u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ The Dot Pot

Potrebni sastojci i recept:

biber

beli pasulj - 500 grama

so

crni luk - 1 glavica

lovorov list - 1

Seckanje crnog luka za posni 'hajdučki' pasulj
Seckanje crnog luka za posni "hajdučki" pasuljfoto: Printscreen/Youtube/ The Dot Pot

beli luk - 5 čena

aleva paprika - 1 kašika

ulje - 3 kašike

paprika - 1 (sveža ili suva)

Seckanje belog luka za posni 'hajdučki' pasulj
Seckanje belog luka za posni "hajdučki" pasuljfoto: Printscreen/Youtube/ The Dot Pot

bezglutensko brašno - 1 kašika

zelen - 1 veza

Priprema:

Očišćen i probran pasulj operite u nekoliko hladnih voda.

Zatim se pasulj stavlja u lonac sa hladnom vodom i kuva se 10 minuta, ali od trenutka kada krene na ključa.

Crvena paprika za posni 'hajdučki' pasulj
Crvena paprika za posni "hajdučki" pasuljfoto: Printscreen/Youtube/ The Dot Pot

Nakon toga, vodu odlijte i sipajte toplu vodu.

Dodajte sitno isečen crni i beli luk, očišćenu zelen i papriku.

Sada u poseban lonac sipajte 2 litre vode, dodajte alevu paprike i dobro izmešajte.

Kuvanje posnog 'hajdučkog' pasulja
Kuvanje posnog "hajdučkog" pasuljafoto: Printscreen/Youtube/ The Dot Pot

Ne sme da bude grudvica.

Sve to sipajte u pasulj i kuvajte na umerenoj vatri dok pasulj ne postane mekan.

Pred sam kraj napravite zapršku i sipajte u pasulj.

Posni 'hajdučki' pasulj u šerpi
Posni "hajdučki" pasulj u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ The Dot Pot

Prijatno i uživajte u ovom jelu tokom Uskršnjeg posta koji naši stare najbolje prave.

Bonus video:

01:50

MIRKA VASILJEVIĆ PRAVILA PASULJ, SARMU I PUNJENE PAPRIKE USRED FRANCUSKE! Tradicionalna kuhinja, OVO je zlatno pravilo u kući! [unpublished]

(Espreso/Posnajela.rs/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.