recept
UKUSNA POSNA PICA OD SAMO PAR SASTOJAKA: Morate da je probate, poješće se za TILI ČAS
Uživajte i u posnoj hrani
U toku je veliki Uskršnji post koji traje sve do 5. aprila. Donosimo vam recept za posnu picu kojoj niko neće moći da odoli. Prijatno!
Za testo:
450 g brašna
280 ml vode
70 ml ulja
1/2 kockice kvasca
1,5 kašičica soli
1 kašičica šećera
Za fil:
2 kašike kečapa
2 kašike ajvara
100 g maslinki
100 g šampinjona
1/2 glavice crnog luka
3 veća kisela krastavčića
1 manja, sveža, paprika
50 g kukuruza šećerca
2 veće konzerve tunjevine u komadima
300 g biljnog kačkavalja
1 kesica origane
Priprema
Testo: U toploj vodi, sa dodatkom šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati ulje i sa pripremljenim kvascem zamesiti testo. Umešeno testo ostaviti da naraste, dok se sprema fil.
Fil: Tunjevinu iscediti od ulja i pomešati je sa, sitno iseckanim, crnim lukom. Šampinjone iseći na tanje listiće, papriku i krastavčiće na kockice, a maslinke iseći na krugove. Ajvar i kečap pomešati i dobro sjediniti.
Uzeti veliki pleh, iz električnog šporeta, pa ga dobro podmazati uljem. Naraslo testo rastanjiti u veličini pleha. Premazati ga mešavinom kečapa i ajvara. Zatim rasporediti tunjevinu sa lukom, pa iseckane šampinjone, krastavčiće, papriku, maslinke i kukuruz šećerac. Posuti sa origanom i, krupno, narendati biljni kačkavalj.
Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 C. Čim ivice testa blago porumene, pica je ispečena. Izvaditi je i poslužiti.
Bonus video:
(Espreso/Recepti/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!