video
KESTEN TORTA JE POSNI SLATKIŠ KOJI NE SMETE DA PRESKOČITE: Kremasti ukus koji OSVAJA dobićete za manje od pola sata
Ako volite kesten, ovu tortu ćete obožavati. Uspeće svima, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Kesten torta je neverovatna poslastica koja će upotpuniti vašu trpezu za vreme posta. Bilo da slavite nešto ili ne, ova torta je idealna poslastiča koja će ama baš sve oduševiti svojim punim i slasnim ukusom.
Potrebno je:
Za koru:
- 300 g. mlevenog keksa
- 120 g. putera
- 150 g. čokolade
- 50 g. šećera u prahu
- 50 g. mlevenih oraha
- 1 kašika rum ekstrakta
Za fil:
- 200 g. putera
- 300 g. kesten pirea
- 50 g. šećera u prahu
- 0,5 L slatke biljne pavlake
Za dekoraciju:
- 300 ml. mleka
- 300 g. šlaga u prahu
Priprema:
Umutite puter sa šećerom u prahu pa dodajte kesten pire. Onda umutite biljnu pavlaku u čvrst šlag, pa dodajte u sve mleveni keks i rum, smesu od kestena i lagano promešajte.
U okrugli kalup sipajte smesu i ostavite u frižideru da se stegne. Napravite preliv od čokolade i margarina, prelijte tortu, i dekorišite po želji.
Uživajte, prijatno!
BONUS VIDEO:
(Espreso/ I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!