svima će se ovo svideti
NAJUKUSNIJE JELO ZA USKRŠNJI POST: Mladi grašak na vodi - začini daju poseban ukus, recept starih domaćica
Mladi grašak na vodi je najukusnije jelo za Uskršnji post, začini mu daju poseban ukus, a sprema se po receptu starih domaćica
Ukoliko ste počeli da postite, a u nekom momentu nemate ideju šta da spremate, jer ste u gužvi ili umorni sa posla, uvek postoji jelo koje možete brzo da napravite, a da bude toliko ukusno da poželite da ga jedete svaki dan.
Ono što je bitno jeste da posle dobrog ručka, uvek možete da se zasladite ukusnom poslasticom, a takva je posna žito torta na vodi.
Priprema je i više nego jednostavna, a ukus je fenomenalan.
Deca, a i odrasli jela na kašiku i te kako vole, a za vas je tu sada mladi grašak na vodi. Nećete osetiti da nema mesa ili ulja, jer začini daju ukus koji ne može rečima da se opiše.
Svi sastojci i recept su tu:
so
mladi grašak - 1 kilogram
brašno - 2 kašike
voda - 2 litre
beli luk - 4 čena
crni luk - 2 glavice
mirođija i peršun - 1 vezica
šargarepa - 2
začine - 2 kašike
Ovo je priprema:
Prvo očistite mladi grašak, a onda ga nalijte sa dve litre vode.
Dodajte šargarepu koju se isekli na kolutiće, crni luk i kuvajte dok grašak ne postane mekan.
Posle se dodajte vezica peršuna i mirođije i beli luk.
Nakon što ste to dodali, stavlja se mlevenu zelen (može i kupovni sušeni začin, celer, paškanat).
Brašno se razmuti u hladnoj vodi, pa se dodaje u šerpu.
Posolite po ukusu i sklonite sa ringle.
Vaše jelo je gotovo i u njemu možete da uživate.
Nema boljeg specijalite za Uskršnji post.
Bonus video:
(Espreso/Posnajela.rs/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!