NAJUKUSNIJE JELO ZA USKRŠNJI POST: Mladi grašak na vodi - začini daju poseban ukus, recept starih domaćica
Mladi grašak na vodi, Foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

svima će se ovo svideti

NAJUKUSNIJE JELO ZA USKRŠNJI POST: Mladi grašak na vodi - začini daju poseban ukus, recept starih domaćica

Mladi grašak na vodi je najukusnije jelo za Uskršnji post, začini mu daju poseban ukus, a sprema se po receptu starih domaćica

Objavljeno: 13:33h
N J

Ukoliko ste počeli da postite, a u nekom momentu nemate ideju šta da spremate, jer ste u gužvi ili umorni sa posla, uvek postoji jelo koje možete brzo da napravite, a da bude toliko ukusno da poželite da ga jedete svaki dan.

Ono što je bitno jeste da posle dobrog ručka, uvek možete da se zasladite ukusnom poslasticom, a takva je posna žito torta na vodi.

Priprema je i više nego jednostavna, a ukus je fenomenalan.

Deca, a i odrasli jela na kašiku i te kako vole, a za vas je tu sada mladi grašak na vodi. Nećete osetiti da nema mesa ili ulja, jer začini daju ukus koji ne može rečima da se opiše.

Seckanje crnog luka i šargarepe
Seckanje crnog luka i šargarepefoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Svi sastojci i recept su tu:

so

mladi grašak - 1 kilogram

brašno - 2 kašike

voda - 2 litre

Šargarepa, crni luk i voda u šerpi
Šargarepa, crni luk i voda u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

beli luk - 4 čena

crni luk - 2 glavice

mirođija i peršun - 1 vezica

šargarepa - 2

Beli luk u šerpi sa šargarepom i crnim lukom
Beli luk u šerpi sa šargarepom i crnim lukomfoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

začine - 2 kašike

Ovo je priprema:

Prvo očistite mladi grašak, a onda ga nalijte sa dve litre vode.

Grašak, začini i povrće u šerpi
Grašak, začini i povrće u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Dodajte šargarepu koju se isekli na kolutiće, crni luk i kuvajte dok grašak ne postane mekan.

Posle se dodajte vezica peršuna i mirođije i beli luk.

Nakon što ste to dodali, stavlja se mlevenu zelen (može i kupovni sušeni začin, celer, paškanat).

Kuvanje mladog graška na vodi
Kuvanje mladog graška na vodifoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Brašno se razmuti u hladnoj vodi, pa se dodaje u šerpu.

Posolite po ukusu i sklonite sa ringle.

Vaše jelo je gotovo i u njemu možete da uživate.

Nema boljeg specijalite za Uskršnji post.

Bonus video:

01:46

Ovako je proteklo kuvanje porodice Nikić

(Espreso/Posnajela.rs/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.