MONASI U VREME USKRŠNJEG POSTA REDOVNO PRAVE HILANDARSKI KROMPIR: Najukusnije jelo - recept star vekovima unazad
Hilandarski krompir u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/Recepti Brigita Husic

sočno i pikantno

MONASI U VREME USKRŠNJEG POSTA REDOVNO PRAVE HILANDARSKI KROMPIR: Najukusnije jelo - recept star vekovima unazad

Najukusnije jelo monaha u vreme Uskršnjeg posta je hilandarski krompir koji redovno prave, a recept je star vekovima unazad

Objavljeno: 14:48h
N J

Uskršnji post je počeo, a mnogi ljudi koji poste uglavnom sebi spremaju jela koja su tradicionalna i na koja su navikli.

Znamo da ribu, krompir salatu, posnu sarmu, posne salate redovno spremate...

Uvek je dobro probati i nešto novo, a i pored svih specijaliteta, svi vole i da se zaslade nekim dobrim slatkišom.

Monasi u vreme posta redovno prave svetogorski jafa kolač koji se topi u ustima zbog čokolade i pomorandže, a sami ćete se uveriti da je bolji od mrsne verzije.

Naravno, krompir svi volimo da jedemo u raznim varijantama, a ovaj krompir na hilandarski način koji monasi prave ne može da parira nijednom drugom.

Ukusan, sočan, pikantan...

Jednostavno nema šanse da vam se ne svidi.

Priprema je prosta, a ukus fenomenalan.

Krompir u šerpi
Krompir u šerpifoto: Printscreen/Youtube/Recepti Brigita Husic

Recept i sastojci:

Krompir - količina po vašoj želji

Peršun

So

Voda

Peršun i paradajz u tiganju
Peršun i paradajz u tiganjufoto: Printscreen/Youtube/Recepti Brigita Husic

Paradajz

Ulje

Priprema:

Krompir dobro operite, obrišite da bude skroz suv i stavite šerpu.

U to se dodaje ulje, oabvezno peršun, so i voda.

Mešanje paradajza i krompira
Mešanje paradajza i krompirafoto: Printscreen/Youtube/Recepti Brigita Husic

Vodu sipajte toliko da krompir može lepo da se skuva.

Poklopite i krčkajte na laganoj vatri.

Kada voda uvri, stavite dosta paradajza.

Ponovo poklopite i kuvajte sve krompir ne upije paradajz.

Hilandarski krompir
Hilandarski krompirfoto: Printscreen/Youtube/Recepti Brigita Husic

To je apsolutno sve. Jako je jednostavno, a preukusno.

Uživajte u ovom perfektnom jelu monaha.

Bonus video:

00:45

Rašina kuhinja: Kako se sprema kafanska čorba?

(Espreso/Posnajela.rs/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.