sočno i pikantno
MONASI U VREME USKRŠNJEG POSTA REDOVNO PRAVE HILANDARSKI KROMPIR: Najukusnije jelo - recept star vekovima unazad
Najukusnije jelo monaha u vreme Uskršnjeg posta je hilandarski krompir koji redovno prave, a recept je star vekovima unazad
Uskršnji post je počeo, a mnogi ljudi koji poste uglavnom sebi spremaju jela koja su tradicionalna i na koja su navikli.
Znamo da ribu, krompir salatu, posnu sarmu, posne salate redovno spremate...
Uvek je dobro probati i nešto novo, a i pored svih specijaliteta, svi vole i da se zaslade nekim dobrim slatkišom.
Monasi u vreme posta redovno prave svetogorski jafa kolač koji se topi u ustima zbog čokolade i pomorandže, a sami ćete se uveriti da je bolji od mrsne verzije.
Naravno, krompir svi volimo da jedemo u raznim varijantama, a ovaj krompir na hilandarski način koji monasi prave ne može da parira nijednom drugom.
Ukusan, sočan, pikantan...
Jednostavno nema šanse da vam se ne svidi.
Priprema je prosta, a ukus fenomenalan.
Recept i sastojci:
Krompir - količina po vašoj želji
Peršun
So
Voda
Paradajz
Ulje
Priprema:
Krompir dobro operite, obrišite da bude skroz suv i stavite šerpu.
U to se dodaje ulje, oabvezno peršun, so i voda.
Vodu sipajte toliko da krompir može lepo da se skuva.
Poklopite i krčkajte na laganoj vatri.
Kada voda uvri, stavite dosta paradajza.
Ponovo poklopite i kuvajte sve krompir ne upije paradajz.
To je apsolutno sve. Jako je jednostavno, a preukusno.
Uživajte u ovom perfektnom jelu monaha.
Bonus video:
(Espreso/Posnajela.rs/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!