POSNA SLANA TORTA KOJA SE SPREMA TOKOM USKRŠNJEG POSTA: Najkremastija sa 3 fila - recept obara sa nogu
Posna slana torta sa 3 fila, Foto: Printscreen/Youtube/ Šta za ručak?

bolja od mrsne verzije

POSNA SLANA TORTA KOJA SE SPREMA TOKOM USKRŠNJEG POSTA: Najkremastija sa 3 fila - recept obara sa nogu

Najkremastija posna slata torta sa tri fila se sprema tokom Uskršnjeg posta, a recept obara sa nogu

Objavljeno: 11:42h
N J

Ako razmišljate šta da spremate tokom Uskršnjeg posta, a da to nisu samo kuvana jela i poslastice, onda ste na pravom mestu.

Znamo da svi vole da se zaslade sa ukusnom poslasticom, a jedna baš takva je posna žito torta na vodi. Jeftina, lagana, a jedna od najlepših.

Mnogi kada su posne slave spremaju razne posne torte, ali i jedna u toku posta je pun pogodak, jer će vam lagano leći na stomak, a bićete siti baš dugo.

Kremasta, sočna, a već na prvi zalogaj će vas osvojiti.

Sprema se za rozen korama, kukuruzom, tunjevinom kiselim krastavcima...

Ima čak tri fila, božanstvena je.

Seckanje šargarepe
Seckanje šargarepefoto: Printscreen/Youtube/ Šta za ručak?

Svi sastojci i recept:

rendani posni kačkavalj - 200 grama

rozen kore - jedno pakovanje

šargarepe - 4 srednje

Seckanje kiselih krastavaca
Seckanje kiselih krastavacafoto: Printscreen/Youtube/ Šta za ručak?

gustin - 3 kašike

kiseli krastavci - 5

posni majonez - 250 grama

kukuruz šećerac - 400 grama ili jedna manja konzerva od 340 g

Smesa za premazivanje posne slane torte sa 3 fila
Smesa za premazivanje posne slane torte sa 3 filafoto: Printscreen/Youtube/ Šta za ručak?

voda

tunjevina - 300 grama

posni margarin - 70 grama

Priprema:

Sipajte oko dva decilitra vode u jednu šerpicu i zagrejte do ključanja.

3 fila za posnu slanu tortu
3 fila za posnu slanu tortufoto: Printscreen/Youtube/ Šta za ručak?

Čim proključa dodajte gustin, koji ste pre toga posebno umešali u činijici sa vodom.

Mešajte sve vreme dok se ne razbiju grudvice, smesa će kroz par minuta postati gusta i možete da je sklonite sa ringle.

Pripazite samo da ne zagori.

U fil se dodajte margarin i mešajte sve dok se ne istopi.

Fil od šargarepe preko rozen kore
Fil od šargarepe preko rozen korefoto: Printscreen/Youtube/ Šta za ručak?

Zatim odložite fil da se ohladi, a slobodno možete i u frižider na 10 minuta.

Uzmite tri činije, a zatim u jednu stavite tinjevinu, u drugu kukuruz, pa u treću šargarepu.

Kada sve odvojite, podjednako im dodajte fil i majonez.

Fil od kiselih krastavaca preko rozen kore
Fil od kiselih krastavaca preko rozen korefoto: Printscreen/Youtube/ Šta za ručak?

U fil sa kukuruzom ili tunjevinom, dodajte iseckane kisele krastavce na kockice.

Stavite jednu rozen koru i premažite je sa filom od kukuruza, pa preko stavite drugu koru.

Fil od tunjevine preko rozen kore
Fil od tunjevine preko rozen korefoto: Printscreen/Youtube/ Šta za ručak?

Drugi fil može da ide od tunjevine, a treći sa šargarepom.

Kada preklopite poslednjom korom, odmah je premažite majonezom i po želji stavite posni kačkavalj.

Posna slana torta sa 3 fila
Posna slana torta sa 3 filafoto: Printscreen/Youtube/ Šta za ručak?

Posnu slanu tortu stavite u frižider na 3 sata da se ohladi, a nakon toga uživajte u njoj.

Bonus video:

02:27

SNAJKA SPREMALA MLINCE PRVI PUT, PA ODUŠEVILA SEKU

(Espreso/Ona.Telegraf.rs/Marta Petrović/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.