NAJLEPŠA POSLASTICA SA ORASIMA, KOKOSOM I ČOKOLADOM: Turski kolač "padišahov" - recept koji je skroz zaboravljen
Turski kolač "padušahov", Foto: Printscreen/Youtube/ Njam njam A.V

kida za sve pare

NAJLEPŠA POSLASTICA SA ORASIMA, KOKOSOM I ČOKOLADOM: Turski kolač "padišahov" - recept koji je skroz zaboravljen

Turski kolač "padišahov" je najlepša poslastica sa orasima, kokosom i čokoladom, a recept je skroz zaboravljen

Objavljeno:
N J

Tek je počela radna nedelja, a vi sigurno već sada razmišljate koji slatkiš ćete svojim ukućanima spremiti za vikend.

Razne torte, a i kolači su nam uvek u mislima.

Ako ste krenuli da postite, za vas je tu jedan kolač sa rendanim jabukama koji se topi u ustima, a priprema je izuzetno brza.

Naravno, oni koje ne poste, moći će da uživaju u jednom turskom kolaču koji nosi naziv "padišahov" - kremasta poslastica kakvu samo možete da poželite da spremite.

Poješće se dok trepnete, jer ukus sa orasima, kokosom i čokoladom ne može da se opiše rečima.

Sastojci za turski kolač 'padišahov'
Sastojci za turski kolač "padišahov"foto: Printscreen/Youtube/ Njam njam A.V

Tu su sastojci i recept:

Za koru:

kakao - 2 supene kašike

jaja - 4

prašak za pecivo - 2/3 kesice

šećer - 8 supenih kašika

sveže mleko - 20 supenih kašika

ulje - 7 supenih kašika

Pravljenje kore za turski kolač 'padišahov'
Pravljenje kore za turski kolač "padišahov"foto: Printscreen/Youtube/ Njam njam A.V

Za fil:

maslac - 125 g

sveže mleko - 800 ml

puding - vanila (2 kesice)

šećer - 6 supenih kašika

Kora za turski kolač 'padišahov' u plehu
Kora za turski kolač "padišahov" u plehufoto: Printscreen/Youtube/ Njam njam A.V

Još je potrebno:

orasi - mleveni, po želji

čokolada - bela i crna, za dekoraciju

kokosovo brašno

Priprema:

Prvo se umute šečer i jaja, dodaju se mleko i ulje, pa na kraju sipate sve suve sastojke.

Zatim se sve promeša, sipa u pleh, prečnika (30 cm), na papir za pečenje.

Pravljenje fila za turski kolač 'padišahov'
Pravljenje fila za turski kolač "padišahov"foto: Printscreen/Youtube/ Njam njam A.V

Peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Čim se kora ohladi, iscite je na dva dela, a oblike vadite pomoću čaše.

Za fil prvo skuvajte puding ( mleko rastvorite sa kesicom po uputstvu), a preostalo mleko stavite u šerpu da se zagreje.

Filovanje turskog kolača 'padišahov'
Filovanje turskog kolača "padišahov"foto: Printscreen/Youtube/ Njam njam A.V

Kada provri sipajte razmućen puding i kuvajte dok se ne zgusne.

Ostavite da se ohladi, a onda dodajte maslac, mešajte sve dok ne dobijete kompaktnu smesu.

Između dva kruga od kore se stavlja fil.

Valjanje turskog kolača 'padišahov' u orahe
Valjanje turskog kolača "padišahov" u orahefoto: Printscreen/Youtube/ Njam njam A.V

Sa strane se uvalja u mlevene orahe ili kokosovo brašno.

Na kraju ukrasite istopljenom čokoladom.

Uživajte u ovom kolaču.

Turski kolač 'padišahov'
Turski kolač "padišahov"foto: Printscreen/Youtube/ Njam njam A.V

Sigurni smo da Turkinje ovo prave na izvrstan način.

Bonus video:

01:11

PORODICA ĐOKIĆ IMALA ČAK 8 MINUTA MANJE ZA KUVANJE: Majka zaboravila 2 najvažnije namirnice za punjenje paprike, POJELA JE TREMA

(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.