kida koliko je dobro
NAJLEPŠA POSLASTICA KOJA UKUSOM OBARA SA NOGU: Turski kolač "pišmanije" - ništa slađe i ukusnije niste probali
Turski kolač "pišmanije" je najlepša poslastica koja ukusom obara sa nogu i ništa slađe i ukusnije niste probali
Iako uskoro kreće post, žene i dalje imaju vremena da naprave neke mrsne specijaliete od kojih će ukućanima zastati dah.
Ono što nam svima uvek izmami osmeh na lice jeste originalna turska baklava koju Turkinje prave na izvrstan način, jer bude toliko sočna, kremasta, ukusna.
Pred vama je sada još nešto njihovo, a bolje je i od baklave.
U pitanju je turski kolač koji nosi naziv "pišmanije".
Poslastica ostavlja bez teksta, kokos se topi u ustima.
Tako nešto do sada niste imali prilike da napravite.
Jedan je od najlepših, a čim krenete da spremate sve će vam biti jasno.
Sastojci i recept su tu:
belo brašno
100 mililitara suncokretovog ulja
puna šolja od 2 decilitra kokosovog brašna
5 supenih kašika belog šećera
250 grama maslaca koji je odstojao na na sobnoj temperaturi
jedna kesica vanilin-šećera
Za valjanje:
šećer u prahu
Priprema:
Prvo zagrejte rernu na 170 stepeni.
U duboku posedu stavite maslac i šećer, a zatim dobro umutite.
Postepeno i uz neprestano mešanje dodajte vanilin šećer, kokosovo brašno i ulje.
Dok se svi sastojci ne sjedine, mutite sve mikserom prvo na naslabijoj brzini, a zatim pojačajte.
Brašno se u smesu dodaje postepeno.
Kada se svi sastojci sjedine, testo obložite alu-folijom i ostavite na na nekoliko sati u frižideru.
Posle toga ga raskomadajte, napravite loptice i poređajte po plehu na koji ste prethodno stavili pek papir.
Peče se 10-15 minuta na 170 stepeni, ali pazite da keks ostane beo.
Kada se ispeče, izvadite iz rerne, sačekajte da se malo prohlade, pa ih uvaljate u kokos i šećer u prahu.
Ponovo ih poređajte u pleh.
Uživajte u slasnom kolaču.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!