morate da spremite
MONASI U VREME POSTA SPREMAJU PAPRIKE PUNJENE RIBLJIM MESOM: Najukusnije jelo sa začinima - recept sa Hilandara
Najukusnije jelo sa začinima za vreme posta prave monasi, a to su paprike punjene ribljim mesom po receptu sa Hilandara
18. marta kreće Uskršnji post, a pošto traje sedam nedelja, na umu treba imati mnogo ideja za spremanje kako kuvanih jela, prženih, raznih poslastica.
Mnogima je možda i dosadilo da sebi stalno spremaju posnu sarmu, prebranac, đuveč, posni gulaš...
Ono što sigurno kida jeste jelo "jota" sa kiselim kupusom, krompirom i pasuljem, a to upravo monasi sa Hilandara obavezno prave.
Za vas je sada tu još jedan njihov sjajan specijalitet, a u pitanju su paprike punjene ribljim mesom.
Ovo je bombastično, svideće se čak i onima koji u kući ne poste.
Svi sastojci sa receptom su tu:
Paprike
Crni luk
Riba po izboru
Peršun
So
Origano
Ulje
Pirinač
Rendani paradajz
Priprema:
Paprike se operu, skinu su peteljke i semenke.
Sve to uradite dan ranije, najbolje uveče.
Pre svega spremite fil.
Prvo se isecka crni luk i proprži se na malo ulja.
Riba se očisti, samelje i stavi u propržen crni luk.
U to se dodaje peršun, malo origana, soli i šaka pirinča.
Sve paprike treba da imaju svoj poklopac.
Poređajte u šerpu, nalijte vodom i dodajte dosta peršuna.
Kuva se sve dok voda ne ispari, a zatim se dodaje renadni paradajz i malo ulja.
To se kuva sve dok ne dobijete gust saft.
Dok se paprike kuvaju šerpa treba da bude poklopljena.
Za punjene paprike ne morate da uzimate neku skupu ribu, jer ovde začini daju šmek.
Važno je samo pre mlevenja da je dobro očistite od kostiju.
Uživajte u paprikama punjenim ribljim mesom sa Hilandara.
Bonus video:
(Espreso/Posnajela.rs/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!