![MONASI U VREME POSTA SPREMAJU PAPRIKE PUNJENE RIBLJIM MESOM: Najukusnije jelo sa začinima - recept sa Hilandara](/data/images/2024/03/14/12/1491572_paprike-punjene-ribljim-mesom_ls.jpg)
morate da spremite
MONASI U VREME POSTA SPREMAJU PAPRIKE PUNJENE RIBLJIM MESOM: Najukusnije jelo sa začinima - recept sa Hilandara
Najukusnije jelo sa začinima za vreme posta prave monasi, a to su paprike punjene ribljim mesom po receptu sa Hilandara
18. marta kreće Uskršnji post, a pošto traje sedam nedelja, na umu treba imati mnogo ideja za spremanje kako kuvanih jela, prženih, raznih poslastica.
Mnogima je možda i dosadilo da sebi stalno spremaju posnu sarmu, prebranac, đuveč, posni gulaš...
Ono što sigurno kida jeste jelo "jota" sa kiselim kupusom, krompirom i pasuljem, a to upravo monasi sa Hilandara obavezno prave.
Za vas je sada tu još jedan njihov sjajan specijalitet, a u pitanju su paprike punjene ribljim mesom.
Ovo je bombastično, svideće se čak i onima koji u kući ne poste.
![Sastojci za paprike punjene ribljim mesom](/data/images/2024/03/14/12/1491575_priprema-paprika-punjenih-ribljim-mesom_ff.jpg?ver=1710416012)
Svi sastojci sa receptom su tu:
Paprike
Crni luk
Riba po izboru
Peršun
So
![Dinstanje crnog luka i ribe](/data/images/2024/03/14/12/1491573_pirinac-riba-i-crni-luk-sa-zacinima-u-serpi_ff.jpg?ver=1710416033)
Origano
Ulje
Pirinač
Rendani paradajz
Priprema:
Paprike se operu, skinu su peteljke i semenke.
![Crni luk u šerpi](/data/images/2024/03/14/12/1491570_dinstanje-crnog-luka_ff.jpg?ver=1710416044)
Sve to uradite dan ranije, najbolje uveče.
Pre svega spremite fil.
Prvo se isecka crni luk i proprži se na malo ulja.
Riba se očisti, samelje i stavi u propržen crni luk.
U to se dodaje peršun, malo origana, soli i šaka pirinča.
![Paprike punjene ribljim mesom](/data/images/2024/03/14/12/1491574_punjenje-paprika-ribljim-mesom_ff.jpg?ver=1710416059)
Sve paprike treba da imaju svoj poklopac.
Poređajte u šerpu, nalijte vodom i dodajte dosta peršuna.
Kuva se sve dok voda ne ispari, a zatim se dodaje renadni paradajz i malo ulja.
To se kuva sve dok ne dobijete gust saft.
Dok se paprike kuvaju šerpa treba da bude poklopljena.
![Paprike punjene ribljim mesom u tepsiji](/data/images/2024/03/14/12/1491571_paprike-punjene-ribljim-mesom-u-tepsiji_ff.jpg?ver=1710416075)
Za punjene paprike ne morate da uzimate neku skupu ribu, jer ovde začini daju šmek.
Važno je samo pre mlevenja da je dobro očistite od kostiju.
Uživajte u paprikama punjenim ribljim mesom sa Hilandara.
Bonus video:
(Espreso/Posnajela.rs/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!