kakva kombinacija ukusa
BUGARSKA TORTA "MARGARITA" OSVAJA SVAKOGA NA PRVI ZALOGAJ: Najkremastija poslastica - recept sa starog listića
Najkremastija poslastica je bugarska torta "Margarita" koja osvaja svakoga na prvi zalogaj, a recept je sa starog listića
Barem jednom u toku dana pomislimo na poslastice od kojih nam zastaje dah.
Svi smo navikli da jedemo starinske kolače koje naše bake i majke prave na najbolje načine i nijedna priprema ne može da se poredi sa njihovom.
Međutim i domaćice iz drugih zemalja prave vrhunske torte, kao i kolače čiji ukus niko ne može da zaboravi.
Jedan takav kolač turski su "pišmanije" - kokos je u prvom planu, a toliko je kremast da jednostavno svi žele da ga spreme.
Ne smemo da izostavimo ni Bugarke, a pred vama je sada jedna torta pod nazivom "Margarita" - najkremastija, fil se topi u ustima, a idealna je i za sve prilike.
Svi sastojci i recept:
Za tri kore:
kakao - 1 supena kašika
jaja - 12
brašno - 300 grama
šećer - 300 grama
Za fil:
želatin - 1 komad
pavlaka - 300 mililitara
šećer u prahu - 2 - 3 supene kašike
krem sir - 150 grama
sveže mleko - 500 mililitara
krem - 1 komad, vanila, bez kuvanja (60 g)
šećer - 2 supene kašike
Za dekoraciju treba:
kokosovo brašno
pavlaka - 300 mililitara
šećer u prahu - 2 - 3 supene kašike
Način pripreme:
Za svaku koru koristite 100 grama šećera, 4 jaja, 100 grama brašna i za jednu smeđu koru dodajte 1 kašiku kakaoa.
Belanca odvojite od žumanaca i umutite u čvrst sneg.
Nakon toga postepeno dodajte šećer.
Pred sam kraj dodajte brašno i špatulom nastavite da mešate.
Rerna se zagreje na 180 stepeni, a kore se peku 15-20 minuta.
Kada se kore ispeku, ostavite ih da se ohlade.
Puding skuvajte prema uputstvu sa kesice. Šećer u prahu umutite sa krem sirom.
U drugoj posudi umutite pavlaku, pa i u nju dodajte krem sir.
Dobro izmešajte i u smesu dodajte želatin koji ste prethodno napravili prema upustvu sa kesice.
U kalup od (26 sm) stavite koru i zalijte se zaslađenim svežim mlekom. Sipajte krem i stavite preko smeđu koru.
Tortu stavite u frižider na nekoliko sati da se stegne.
Nakon toga tortu premažite sa umućenom pavlakom i preko pospite kokosovo brašno.
Uživajte u ovoj poslastici i prijatno.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!