BUGARSKI KOLAČ "ČOKOLADNE RUŠEVINE" SE TOPI U USTIMA: Najukusnija poslastica sa orasima i čokoladom
Bugarski kolač "čokoladne ruševine", Foto: Printscreen/Youtube/ Jednostavna kuhinja

recept za sve pare

BUGARSKI KOLAČ "ČOKOLADNE RUŠEVINE" SE TOPI U USTIMA: Najukusnija poslastica sa orasima i čokoladom

Najukusnija poslastica sa orasima i čokoladom je bugarski kolač "čokoladne ruševine" koji se topi u ustima

Objavljeno:

Uvek posle ručka naše najmilije volimo da obradujemo nekim desertima koji će im tako slatko prijati da će svi tražiti i parče više.

Nekada su to jednostavne poslastice, a nekada raskošne torte...

Jedan turski kolač "nevesta" je toliko dobar da mnogi već zapisuju pripremu, a i vi ćete kada vidite kako se sprema.

Ispred vas je sada još nešto ukusnije, a u pitanju je bugarski kolač "čokoladne ruševine" - sočan, kremast, lagan...

Ovo možete samo da poželite u svojim sveskama jer kombinacija ukusa obara na pod.

Smesa za bugarski kolač 'čokoladne ruševine'
Smesa za bugarski kolač "čokoladne ruševine"foto: Printscreen/Youtube/ Jednostavna kuhinja

Recept sa sastojcima:

Za koru:

kakao - 2 supene kašike

jaja - 2

prašak za pecivo - 1 kesica (10 g)

šećer u prahu - 180 grama

Pravljenje kore za bugarski kolač 'čokoladne ruševine'
Pravljenje kore za bugarski kolač "čokoladne ruševine"foto: Printscreen/Youtube/ Jednostavna kuhinja

brašno - 200 grama

kisela pavlaka - 200 grama

Za fil:

šećer u prahu - 70 grama

kisela pavlaka - 700 grama

Za glazuru:

crna čokolada - 100 grama

Pravljenje fila za bugarski kolač 'čokoladne ruševine'
Pravljenje fila za bugarski kolač "čokoladne ruševine"foto: Printscreen/Youtube/ Jednostavna kuhinja

orasi - 1 - 2 supene kašike, mleveni

Način pripreme:

Umutite jaja sa šećerom. Dodajte pavlaku i brašno sa praškom za pecivo. Sipajte 1/2 smese u tepsiju obloženu papirom. U drugu polovinu dodajte kakao i izmešajte.

Sipajte na belu smesu i pomoću štapića blago izmešajte. Pecite na 180 stepeni otprilike 15 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi. Naseckajte na kockice (3-4 cm).

Bugarski kolač 'čokoladne ruševine' u plehu
Bugarski kolač "čokoladne ruševine" u plehufoto: Printscreen/Youtube/ Jednostavna kuhinja

U posudi pomešajte pavlaku sa šećerom u prahu.

Umačite komadić u krem i stavite ga na poslužavnik. Umačite drugi i stavite ga do njega. Tako napravite prvi red.

Nakon toga nastavite drugi red i tako dok se sastojci ne potroše i oblikovali ste gomilicu.

Pospite orasima i zalijte istopljenom čokoladom.

Bugarski kolač 'čokoladne ruševine'
Bugarski kolač "čokoladne ruševine"foto: Printscreen/Youtube/ Jednostavna kuhinja

Stavite čokoladni kolač u frižideru na nekoliko sati.

Kolač "čokoladne ruševine" je gotov.

Bonus video:

00:45

Rašina kuhinja: Ramstek u sosu od lešnika

(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.