ovo je specijalitet
POSNE PUNJENE PAPRIKE NA VODI: Najlepše jelo za Uskršnji post - niko neće moći da im odoli, recept bez konkurencije
Najlepše jelo za Uskršnji post su posne punjene paprike na vodi kojima niko neće moći da odoli, a recept je bez konkurencije
Uskoro počinje Uskršnji post, a ideje za razna jela će svima koji ga se pridržavaju dobro doći.
Naravno, svi već imaju na umu šta da spremaju, ali nije loše spremiti nešto drugačije i ukusno.
Osim poslastica koje su neizostavne u tom periodu, a jedna takva ostavlja bez daha - kolač sa čokoladom i jabukama se topi u ustima, a ono što je najbolje od svega jeste što vam ne treba puno vremena da ga spremite.
Neki će se ipak više obradovati kuvanim jelima, pa su za vas tu posne punjene paprike na vodi.
Ukus je božanstven, nema boljeg specijaliteta.
Uživaćete dok ih jedete, a i oni koji ne poste će se oduševiti ukusom.
Svi sastojci i recept su tu:
peršun
sveže paprike
biber
pečurke
so
paradajz u tubi
praziluk
pirinač
Priprema:
Prvo izdinstajte praziluk i pečurke na vodi.
Obarite pirinač, pa sve zajedno promešajte i dodajte začine.
Paprike punite sa smesom, ređajte u šerpu, a zatim zalijte paradajzom.
Kuvajre ih na umerenoj temperaturi.
Povremeno ih okrećite dok paprike ne postanu mekane.
Prijatno u ovom posnom jelu koji ostavlja bez teksta.
Bonus video:
(Espreso/Posnajela.rs/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!