nema jače od ove
OVAKO SE PRAVI ORIGINALNA TURSKA BAKLAVA: Najsočnija poslastica - samo Turkinje znaju tajnu recepta
Turkinje znaju tajnu recepta za originalnu tursku baklavu koja je najsočnija poslastica
Iako naše žene prave najlepše poslastice i niko ne može da im parira u tome, svi se obradujemo i specijalitetima iz drugih zemalja.
Jedan turski kolač "nevesta" ostavlja bez daha, jer se topi zbog kokosa koji mu daje posebnu teksturu, a od same pripreme kreće voda na usta.
Ono što nam je svima omiljeno jeste njihova baklava, a sada je pred vama njihov originalni recept koji samo njihove domaćice znaju da spreme.
Otkrile su kako da bude najsočnija i ostavi vas bez teksta.
Nećete više praviti ni na jedan drugi način, osim na ovaj.
Potrebni sastojci i recept:
cimet
cveže mleko - 3/4 šolje
jaja - 3
margarin - 1
kvasac - 1 kockica
brašno - po potrebi
Za sirup:
voda - jedan prema jedan
sirup
Priprema:
Umtite jaja, mleko, kvasac i so. Brašna dodajte po potrebi.
Umesite testo i podelite ga na četiri lopte.
Svaku razvucite u krug, ali ne mora da bude previše tanko.
Kada razvučete premažite sa margarinom, a na poslednju cimet, margarin i orahe.
Ubijte u rolat, pa isecite u obliku puža.
Poređajte ih u podmazan pleh, ali ostavite mali razmak između njih.
Ostavite da nadođu.
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Nakon što se ispeče, ostavite da se ohladi.
Zatim u šerpu sipajte šećer i vodu i stavite na tihu vatru dok se ne istopi.
Vrelim sirupom prelijte baklavu.
Uživajte u ovoj originalnoj poslastici Turkinja.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!