za sve pare kida
NAJUKUSNIJA POSLASTICA OD JEFTINIH SASTOJAKA: Turski kolač ebruli - ukus koji ne može da se zaboravi
Turski kolač ebruli je najukusnija poslastica od jeftinih sastojaka, a ukus ne može da se zaboravi
Za vikend kažu da će biti toplije i lepše vreme, a da bi vam raspoloženje bilo na najvišem nivou jedan desert sve to može da popravi uz kaficu.
Osim što se svi više obraduju tortama, ni kolači ne moraju da budu na drugom mestu, jer ima ih brda ukusnih i boljih od bilo kakve raskošne torte.
Takav je bugarski kolač koji nosi naziv "3 čaše" - najkrmastiji je i nema šanse da će neko odoleti parčetu.
Sada je za vas tu nešto jednostavnije, a u pitanju je turski kolač ebruli.
Sočna, lagana i jeftina poslastica.
Recept sa sastojcima:
vanila - 1 kesica
jaja - 3 komada
kakao - 2 kašike
šećer - 2 čaše
brašno - 3 čaše
sveže mleko - 1 čaša
so - 1 prstohvat
soda bikarbona - 1 kašičica
kiselo mleko - 1 kašika
prašak za pecivo - 1 kesica
ulje - 1 čaša
Način spremanja:
Jaja umutite sa šećerom u penu. Posle dodajte sveže i kiselo mleko.
Produžite sa mućenjem.
Brašno prosejte sa praškom za pecivo, vanilom i sodom i dodajte u smesu.
Nakon toga dodajte prstohvat soli i ulje. Sve dobro promešajte i smesu podelite na dva dela. U jedan deo dodajte kakao.
Uzmite lagano nauljeni pleh.
Na sredini stavite 1 kutlaču bele smese, preko nje jednu kutlaču crne.
Ređajte belu i kakao smesu dok ih ne utrošite.
Uzmite drveni ili metalni štapić za ražnjić i od sredine prema krajevima napravite šare, kao da režete komade.
Kasnije svaki komad ukrasite obrnuto - od kraja prema sredini. Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni.
Uživajte u ovom kolaču koji kida koliko je dobar.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!