recept
SOČNA I ZAČINJENA ŠTRUDLA SA JABUKAMA: Ukus koji ostaje urezan u sećanju, zbog ovih sastojaka je FANTASTIČNA
Začinjena štrudla od jabuka je desert sa bademima, cimetom i malinama
Začinjena štrudla od jabuka je vrlo aromatična i puna jabuka i malina. Jabuke i maline daju kiselkasti ukus i osvežavaju, dok bademi, cimet i suvo grožđe dopunjavaju ukus i čine študlu vrlo bogato napunjenom. Možda ćete želeti da napravite i štrudlu sa karmelizovanim jabukama. Evo kako se pravi začinjena štrudla od jabuka!
Sastojci:
375 g gotovog testa
Brašno za posipanje
1 kašika ulja
8 kašika smrznute maline
4 kašike mlevenih badema
4 srednje jabuke
170 g suvog grožđa
½ kašičice mlevenog cimeta
1 kašika mleka
Šećer u prahu za posipanje
Recept za začinjenu štrudlu od jabuka
Zagrejte rernu
Za začinjenu štrudlu od jabuka zagrejte rernu na 180°C. Prerežite gotovo testo na pola širine. Na lagano pobrašnjenoj podlozi jednu polovinu razvaljajte u pravougaonik – testo će postati veoma tanko.
Premažite testo
Premažite testo polovinom ulja, ostavljajući suvu ivicu. Rasporedite 4 kašike malina unutar ivice i pospite sa 2 kašike mlevenih badema preko vrha.
Oljštite jabuke
Jabuke oljuštite i izrendajte, pa iscedite što više soka iz njih. Polovinu rasporedite preko testa, pazeći da je jabuka ravnomerno raspoređena, zatim polovinu suvog grožđa i pospite cimetom.
Urolajte štrudlu
Pažljivo urolajte testo u štrudlu. Okrenite tako da šav bude dole, a zatim podvucite krajeve štrudle i premažite mlekom. Prebacite u obložen pleh, pa ponovite sa preostalim testom i sastojcima.
Pecite štrudlu
Pecite u rerni 30-35 minuta dok ne porumeni i ne naraste. Ostavite da se ohladi na rešetki. Kada se ohladi, pospite šećerom u prahu, pa isecite na kriške. Uživajte u začinjenoj štrudli sa jabukama!
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!