SOČNA I ZAČINJENA ŠTRUDLA SA JABUKAMA: Ukus koji ostaje urezan u sećanju, zbog ovih sastojaka je FANTASTIČNA
Štrudla, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

recept

SOČNA I ZAČINJENA ŠTRUDLA SA JABUKAMA: Ukus koji ostaje urezan u sećanju, zbog ovih sastojaka je FANTASTIČNA

Začinjena štrudla od jabuka je desert sa bademima, cimetom i malinama

Objavljeno:

Začinjena štrudla od jabuka je vrlo aromatična i puna jabuka i malina. Jabuke i maline daju kiselkasti ukus i osvežavaju, dok bademi, cimet i suvo grožđe dopunjavaju ukus i čine študlu vrlo bogato napunjenom. Možda ćete želeti da napravite i štrudlu sa karmelizovanim jabukama. Evo kako se pravi začinjena štrudla od jabuka!

Sastojci:

375 g gotovog testa

Brašno za posipanje

Štrudla sa jabukama
foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

1 kašika ulja

8 kašika smrznute maline

4 kašike mlevenih badema

4 srednje jabuke

170 g suvog grožđa

½ kašičice mlevenog cimeta

1 kašika mleka

Šećer u prahu za posipanje

Recept za začinjenu štrudlu od jabuka

Zagrejte rernu

Za začinjenu štrudlu od jabuka zagrejte rernu na 180°C. Prerežite gotovo testo na pola širine. Na lagano pobrašnjenoj podlozi jednu polovinu razvaljajte u pravougaonik – testo će postati veoma tanko.

Štrudla
foto: Printscreen/youtube/ Aurora Recepti

Premažite testo

Premažite testo polovinom ulja, ostavljajući suvu ivicu. Rasporedite 4 kašike malina unutar ivice i pospite sa 2 kašike mlevenih badema preko vrha.

Oljštite jabuke

Jabuke oljuštite i izrendajte, pa iscedite što više soka iz njih. Polovinu rasporedite preko testa, pazeći da je jabuka ravnomerno raspoređena, zatim polovinu suvog grožđa i pospite cimetom.

Urolajte štrudlu

Pažljivo urolajte testo u štrudlu. Okrenite tako da šav bude dole, a zatim podvucite krajeve štrudle i premažite mlekom. Prebacite u obložen pleh, pa ponovite sa preostalim testom i sastojcima.

Pecite štrudlu

Pecite u rerni 30-35 minuta dok ne porumeni i ne naraste. Ostavite da se ohladi na rešetki. Kada se ohladi, pospite šećerom u prahu, pa isecite na kriške. Uživajte u začinjenoj štrudli sa jabukama!

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.