kremasta poslastica
NAJLAGANIJI RECEPT ZA TORTU SA VIŠNJAMA I ČOKOLADOM: Ukus će vas izuti iz cipela, bolja i brža nego ŠVARCVALD
Nekada je bilo nezamislivo da se kore za tortu ne peku i da se filovi prave na brzinu
Ukus je fantastičan, a priprema je jednostavna. Zato vam donosimo i savršen recept za tortu sa višnjama, čokoladom i pudingom koja je bolja i od čuvene Švarcvald.
Sastojci:
400 g kakao keksa
200 ml mleka
Za fil:
80 g pudinga od vanile
750 ml mleka
3 kašike šećera
100 g nutele
150 g višanja
Za glazuru:
150 g čokolade
100 ml slatke pavlake
Recept za čokoladnu tortu sa višnjama i pudingom:
Napravite filove
Pomešajte puding sa mlekom i šećerom, a ostatak mleka sipajte u šerpu i zagrejte. Zatim dodajte puding i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Podelite puding na 3 jednaka dela, pa u jedan dodajte nutelu i sve dobro sjedinite mikserom. Probajte i najjednostavniji recept za sočnu čokoladnu tortu.
Ređajte slojeve
Keks umočite u mleko, pa poređajte na dno kalupa. Preko poređajte višnje, pa premažite fil od pudinga. Zatim ide još jedan red keksa, pa sloj nutela fila. Zatim ide još jedan red keksa umočenog u mleko, a onda višnje i na kraju premažite fil od pudinga.
Napravite glazuru
Istopite čokoladu sa slatkom pavlaom i prelijte preko kolača, pa poravnajte i stavite u frižider da se stegne.
Bonus video:
(Espreso/stvarukusa/S.B./prenela T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!