kakav ukus
JEFTINI I BRZI MAFINI OD STAROG HLEBA: Ljubitelji prženica su izmislili genijalnu stvar, mogu biti i slatki i slani
Mafini koji se prave očas posla samo za prave ljubitelje prženica
Nema ko ne voli prženice. Proste za pravljenje, zasitne, nije potrebno trošiti novac za takav jedan specijalitet - teško da ima zahvalnijeg obroka. A da li ste znali da se na sličnu foru mogu napraviti i preukusni mafini?
Za pripremu postoje dva načina.
Jedan je da se kriška hleba iseče u obliku kruga (tost hleb je idealan za ovu opciju), umoči u mleko i jaje pa se jedna kriška položi na dno nauljenog kalupa za mafine, nakon toga sledi punjenje (od krem-sira i borovnica ili, recimo, jagoda), a na vrh se položi druga kriška hleba, posip od šećera i cimeta, pa se zapeče 20-ak minuta na 180 stepeni.
Pogledajte kako to izgleda.
Druga opcija je iskidani suvi hleb, tost hleb, kroasan i slično pa ga dobro natopite u smesi mleka, jaja, šećera i cimeta pa ga onda stavite u kalupe za mafine i u rernu 20-ak minuta na 180 stepeni. Rezultat je mafin koji se može cepkati, a još je bolji ako ga prelijete javorovim sirupom.
Možete smisliti i svoju varijaciju na temu pa ubaciti u smesu čokoladu da se otopi između slojeva hleba ili zaokrenuti na slanu varijantu s preprženom slaninom.
Šta god da odlučite, ispašće fenomenalno!
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!