morate da znate
EVO KAKO DA BAKLAVA BUDE SOČNA I MEKANA, ALI NE PREVIŠE SLATKA: Tajna leži u OVOM PREMAZU
Ako želite da baklava bude još ukusnija, isprobajte ovaj trik
Baklava je popularan kolač koji se pravi od kora, oraha i na kraju se preliva sirupom. Nekada je ovaj desert bio namenjen samo sultanima i najbogatijem sloju društva. U to vreme ako ste znali da pripremite baklavu, bila je stvar prestiža.
Kraljica među slatkim pitama može da ima i do 70 kora, sve zavisi kako je pravite. Danas postoje razni recepti za baklavu, pa tako možete da je pravite sa voćem, kao i da iskombinujete dve omiljene poslastice i napravite čizkejk baklavu.
Baklave jesu ukusne, ali ako pravite sa voćem, onda je potrebno da koristite i premaz jer će tako biti još ukusnije.
Premaz se pravi od 4 jajeta, 200 ml ulja, 600 ml jogurt i 1 kesice praška za pecivo.
Dobro sjedinite navedene sastojke, pa onda premažite svaku koru, a na svaku treću stavite voće po izboru. Baklavu pripremate kao i obično samo ovim nadevom premazujete kore.
Baklava je sočnija i mekša, a sigurno ćete uživati u svakom zalogaju.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!