prijatno
NEMA JAČEG RECEPTA OD OVIH MINI KROFNICA, I SAM REMZI BI VAM POZAVIDEO NA NJIMA: Srbi bi bukvalno "UBILI" za njih
Po želji umočiti u otopljenu mlečnu ili belu čokoladu i dekorisati po želji
Nema čoveka koji ne voli krofne, bilo da su prazne, sa džemom ili nekim drugim punjenjem. Recepata na internetu ima pregršt, ali ovako dobar sigurni smo da još niste našli.
Ove mini krofnice bukvalno vape da ih pojedete.
U nastavku pročitajte kako se prave.
Sastojci
2 jaja
3 kašike šećera
vanilin šećer
2dl jogurta
80ml ulja
330g (16 kašika) brašna
Priprema
Šećer i jaja mutiti kratko, tek toliko da se šećer sjedini i otopi. Nema potrebe da jaja budu penasta.
U umućenu smesu dodati brašno, jogurt, ulje i prašak za pecivo. Sve zajedno mututi dok smesa ne postane glatka, bez grudvica.
Aparat ugrejati, modle premazati nauljenim ubrusom. Sipati po kašičicu smese u svaku modlu (nemojte mnogo stavljati jer testo naraste), poklopiti aparat i peći 3-4 minuta svaku turu.
Po želji umočiti u otopljenu mlečnu ili belu čokoladu i dekorisati po želji.
(Espreso/lupomarshall.com /Prenela P.V.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!