sve generacije je vole
NAJSOČNIJA ŠTRUDLA SA JABUKAMA: Ovakav fil samo naše bake znaju da naprave - mekana i neobična
Najsočniju štrudlu sa jabukama samo naše bake znaju da naprave, ispadne mekana i neobična
Naše bake mogu da se pohvale zavidnim umećem kada su u pitanju testa, torte, kolači...
Ne možemo da poreknemo i da Bugarke prave najukusnije kiflice koje se mekoćom tope u ustima, a još ako uz njih uzmete jogurt ili neki namaz to je pun pogodak.
Dok smo bili deca redovno smo jeli štrudlu sa makom, ali ispred vas je sada najsočnija i to sa jabukama.
Nijedna ne može da joj parira, a u to ćete se i sami uveriti.
Sastojci i recept su tu:
3 do 4 kašike griza
500g. gotovih kora za pitu
1 kašičica cimeta
1,5kg. jabuka
200g. suvog grožđa
160g. šećera
Sok od 1/2 limuna
Za preliv:
4 kašike griza
4 jaja
100 do 120ml. ulja
100g. šećera
250ml. jogurta
1 prašak za pecivo
2 kesice vanil šećera
Priprema:
Jabuke oljuštite, iseckajte i stavite u dublji tiganj da se prodinstaju.
Dodajte cimet, a potom i suvo grožđe, malo limunovog soka i šećer.
U činiji umutite jaja, šećer, vanil šećer, jogurt, griz, prašak za pecivo.
Koru premažite sa prelivom, pa stavite drugu koru i preliv, pa treću koru i preliv, pa zatim stavite fil od jabuka, umutajte i stavite u tepsiju.
Kada umotate tri štrudle, ispecite ih na 200 stepeni oko 25 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Stil/V.M./Prenela: N.J.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!