NAJSOČNIJA ŠTRUDLA SA JABUKAMA: Ovakav fil samo naše bake znaju da naprave - mekana i neobična
Štrudla sa jabukama, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

sve generacije je vole

NAJSOČNIJA ŠTRUDLA SA JABUKAMA: Ovakav fil samo naše bake znaju da naprave - mekana i neobična

Najsočniju štrudlu sa jabukama samo naše bake znaju da naprave, ispadne mekana i neobična

Objavljeno:

Naše bake mogu da se pohvale zavidnim umećem kada su u pitanju testa, torte, kolači...

Ne možemo da poreknemo i da Bugarke prave najukusnije kiflice koje se mekoćom tope u ustima, a još ako uz njih uzmete jogurt ili neki namaz to je pun pogodak.

Dok smo bili deca redovno smo jeli štrudlu sa makom, ali ispred vas je sada najsočnija i to sa jabukama.

Nijedna ne može da joj parira, a u to ćete se i sami uveriti.

Jabuke i šećer u šerpi
Jabuke i šećer u šerpifoto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci i recept su tu:

3 do 4 kašike griza

500g. gotovih kora za pitu

1 kašičica cimeta

1,5kg. jabuka

200g. suvog grožđa

Jabuke, suvo grožđe i šećer u šerpi
Jabuke, suvo grožđe i šećer u šerpifoto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

160g. šećera

Sok od 1/2 limuna

Za preliv:

4 kašike griza

4 jaja

100 do 120ml. ulja

Preliv za štrudlu sa jabukama
Preliv za štrudlu sa jabukamafoto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

100g. šećera

250ml. jogurta

1 prašak za pecivo

2 kesice vanil šećera

Priprema:

Jabuke oljuštite, iseckajte i stavite u dublji tiganj da se prodinstaju.

Dodajte cimet, a potom i suvo grožđe, malo limunovog soka i šećer.

Filovanje štrudle sa makom
Filovanje štrudle sa makomfoto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

U činiji umutite jaja, šećer, vanil šećer, jogurt, griz, prašak za pecivo.

Koru premažite sa prelivom, pa stavite drugu koru i preliv, pa treću koru i preliv, pa zatim stavite fil od jabuka, umutajte i stavite u tepsiju.

Ispečena štrudla sa makom
Ispečena štrudla sa makomfoto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Kada umotate tri štrudle, ispecite ih na 200 stepeni oko 25 minuta.

Bonus video:

00:45

Rašina kuhinja: Čorba od celera u celeru

(Espreso/Stil/V.M./Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.