recept
JUNETINA NA PIRINČU KAO IZ NAJBOLJEG KINESKOG RESTORANA: Biće sočna i mekana samo zbog OVAKVE PRIPREME
Kockice pržene junetine na pirinču je obrok kao iz restorana! Junetina je mekana i marinirana, a pirinač sa povrćem takođe pržen
Kockice pržene junetine na pirinču sastoji se iz klasičnih namirnica koje su spremljene na tako originalan način, da ne morate da idete u restoran. Uz odgovarajuće soseve i začine dobija se aromatično jelo. Možda će vas zanimati i seljački odrezak za slavsku trpezu. Evo kako da napravite kockice pržene junetine na pirinču!
Sastojci:
Za juneću šniclu:
680 g juneće šnicle
2 kašike soja sosa
2 kašike maslinovog ulja
4 čena belog luka, mlevenog
1 kašika paste od đumbira
1 kašika vorčester sosa
2 kašike meda (opciono)
Za prženi pirinač:
750 g kuvanog pirinča
2 kašike maslinovog ulja
1 srednji luk, isečen na kockice
3 jajeta
340 g smrznutog povrća
30 ml soja sosa
2 kašike putera
3 čena belog luka, mleveno
1 kašika paste od đumbira
1 kašika semena susama
Za sos
60 g majoneza
30 g kečapa
1 kašika čili sosa
soli po ukusu
Recept za kockice pržene junetine na pirinču
Marinirajte šnicle
Za kockice pržene junetine na pirinču u maloj posudi umutite soja sos, ulje, beli luk, đumbir, vorčester i med. Nasecite junetinu na male kocke i sve zajedno pomešajte. Marinirajte najmanje sat vremena u frižideru.
Ispržite pirinač
U tiganj sipajte maslinovo ulje, pirinač, luk i jaja i pržite 3 minuta mešajući. Zatim umešajte povrće. nakon toga dodajte soja sos, puter, beli luk, đumbir i susam 5 minuta, povremeno mešajući. Želite da se na pirinču formira zlatno smeđa kora. Dodajte biftek i pecite nekoliko minuta po strani.
Servirajte
Sos sipajte u malu činiju i poslužite uz biftek i pirinač. Uživajte u kockicama pržene junetine na pirinču
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!