savršeno
OVO JE NAJUKUSNIJE JELO SA PLETINOM KOJE STE DO SADA SPREMALI: 1 povrće daje POSEBAN ŠMEK, topi se u ustima
Piletina sa kupusom je gotova za pola sata, a ako nemate zeleni kupus, možete koristiti ljubičasti kupus
Piletina sa kupusom je idealna ako volite lagana ukusna jela koja se prave u jednom tiganju. Ne sadrži gluten i sadrži proteine i povrće, a s obzirom da se prži u tiganju, vrlo je ukusno. Možda ćete želeti da isprobate i najbolju domaću pileću supu sa rezancima. Evo kako da napravite piletinu sa kupusom!
Sastojci:
680 g pilećih bataka bez kostiju i kože
so, crni luk u prahu, beli luk u prahu + paprika
3 kašike maslinovog ulja
1 srednji luk, isečen na kockice
4 čena belog luka, mlevenog
2 kašike paradajz pirea
1 srednja glavica zelenog kupusa, tanko narezana
2 srednje krupno narendane šargarepe
180 ml pilećeg bujona
2 kašičice paprike
so i biber po ukusu
svež peršun za ukras
Recept za piletinu sa kupusom
Isecite piletinu
Za piletinu sa kupusom isecite piletinu na male komade. Začinite ih obilno solju, lukom u prahu i belim lukom u prahu.
Pržite piletinu
U velikom dubokom tiganju zagrejte ulje. Kada se zagreje, dodajte piletinu i pržite 6 minuta - ili dok ne porumeni sa obe strane. Zatim dodajte luk i pržite 2 minuta. Mešajte beli luk 30 sekundi, a zatim i paradajz pire.
Dodajte kupus
Zatim umešajte komadiće kupusa minut-dva dok ne budu obloženi i malo ne usahnu, zatim umešajte komadiće šargarepe i na kraju dodajte čorbu i začine. Pustite da provri i smanjite vatru da nastavite sa kuvanjem, povremeno mešajući, oko 10-15 minuta ili dok tečnost ne ispari. Prelijte peršunom i uživajte! Uživajte u piletini sa kupusom!
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!