recept
CAKE DŽEJMIJA OLIVERA ZA SAVRŠENU RIBU IZ RERNE: Da bi bila HRSKAVA spolja a sočna unutra spremite je OVAKO (VIDEO)
Recept Džejmija Olivera za savršenu ribu
Naime, prema ovom receptu Džejmija Olivera, riba će spolja da bude savršeno hrskava, a iznutra ukusna i sočna, a najbolja stvar je što vam za njenu pripremu ne treba više od 15 minuta.
Prvo treba da zagrejete gril tiganj na vatri srednje jačine, otprilike tri do četiri minuta, a dok se tiganj greje, pripremite riblji filet.
Džejmi Oliver ovde koristi filet lososa, a pre pečenja ga malo posoli i pobiberi.
Ribu zatim stavite na tiganj, kožom prema dole, i lagano je pritisnite. Oliver naglašava da nije potrebno da koristite nikakvo ulje za pečenje, jer će masti iz ribe malo da se izliju.
Pecite otprilike četiri i po minuta, a zatim okrenite ribu i na drugu stranu i pecite je još dva do tri minuta. Koža će na taj način da bude fina hrskava, a meso će iznutra da bude sočno, baš onako kako treba da bude.
Kada je riba pečena, izvadite je iz tiganja, stavite na tanjir i pustite da odstoji barem minut, a zatim je poslužite sa prilogom po izboru.
Bonus video
(Espreso/zenablic/Iris Krdžić/prenela T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!