LAKO JE!
UZ SAMO JEDAN TRIK NAPRAVIĆETE HLEB ZA 15 MINUTA: Potreban je ovaj sastojak i magija počinje
Zagriete rernu na 250 stepeni.
Ništa bolje od divnog, ukusnog domaćeg hleba, nijedan kupovni to ne može zameniti. Donosimo vam recept za domaći hleb, koji ima jedan neuobičajen sastojak, a to je med.
Sastojci
250 gr integralnog brašna
250 gr belog brašna
1 prašak za pecivo (10 gr)
1 kašika meda
2 kašičice soli
3 kašike maslinovog ulja
300 ml mlake vode
Priprema
Zagriete rernu na 250 stepeni.
Pomešajte sve suve sastojke, pa dodajte ulje, vodu i med. Varjačom dobro promešajte da se sjedini. Podelite na dva dela.
Ako je potrebno dodatno malo pospite brašna po površini kako biste mogli da izvadite testo i oblikujete ga. Stavite na pleh prekriven papirom za pečenje. Pecite 15-ak minuta dok korica ne postane čvrsta i braonkasta.
Bonus video
(Espreso/Krstarica/D.R./Prenela D.Č.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!