recept
TORTA SA RUMOM OD SAMO PAR SASTOJAKA GOTOVA ZA 30 MINUTA: Napravite SLATKI UŽITAK i iznenadite porodicu ili goste
Pospite narendanom čokoladom ili ukrasite po izboru. Prijatno!
Ako želite da napravite tortu ali nemate vremena, imamo predlog za vas. Napravite rum tortu sa keksom, topi se u ustima a gotova je začas.
Potrebno je:
400 g keksa
3 dl mleka
4 žumanca
200 g prah šećera
250 g putera
200 g tamne čokolade
malo ruma
šaka grožđa
malo seckanih lešnika
Za dekoraciju
4 belanca
16 kašika kristal šećera
Priprema:
Izlomite keks na krupne komade pa prelijte mleko preko njega. U malo ruma potopite grožđe. Odvojite žumanca od belanca. Otopite puter pa dodajte šećer u prahu i penasto umutite sa žumancima. Smesi dodajte čokoladu istopljenu na pari.
Zatim dodajte grožđe, seckane lešnike i na kraju, polako, umešajte keks. Drvenom kašikom sve dobro promešajte, pa rasporedite na tacnu i stavite u frižider da se dobro prohladi i stegne.
Umutite belanca i kristal šećer pa premažite preko torte. Pospite narendanom čokoladom ili ukrasite po izboru. Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Trpeza/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!