najbolja poslastica
BUGARKE OTKRILE KAKO PRAVE NAJUKUSNIJU POSLASTICU: Torta "Crni princ" - kremast fil sa čokoladom i orasima
Bugarke prave najukusniju tortu "Crni princ" sa kremastim filom od čokolade i oraha
Praznici su prošli, a žene i te kako vole da svoje ukućane vikendom i kad god imaju vremena obraduju nekom lepom i ukusnom poslasticom.
Bilo da je reč o palačinkama, raznim kolačima, tortama...
Bugarke osim naših domaćica prave najukusnije deserte, a jedan takav je baš kolač sa čokoladom i pomorandžom.
Sada je ispred vas jedna njihova torta koja ostavlja bez dana, a možete da je pravite za sve prilike, jer sa njom nećete pogrešiti.
U pitanju je torta "Crni princ" - čokolada i orasi koji se tope u ustima pri svakom zalogaju.
Ovo su potrebni sastojci za recept:
soda za hleb - 2 kašičice
jaja - 2 komada
slatko od jagoda - 1 šolja, tamno (trešnje)
kiselo mleko - 1 šolja
šećer - 1 šolja
brašno - 2 šolje
Za krem:
šećer u prahu - 1/2 šolje
kisela pavlaka - 2 šolje
Za ukras:
šećer - 3 supene kašike
orasi - 100 g, mleveni
slatka pavlaka - 200 ml
tečna čokolada - 100 g
Za prelivanje:
kompot - 1 komad
Priprema je tu:
U posudi umutimo jaja i šećer, dodajemo mleko, dobro promešamo. Dodajemo slakto, promešamo (ja mutim štapnim mikserom, kad je voće veće, konsistencija kore bude glatka), dodajemo prosejano brašno pomešano sa sodom.
Dobro promešamo i rasporedimo u kalup 34 cm tri kore.
Kore za tortu pečemo u rerni na 200 stepeni dok ne budu gotove, proveravamo čačkalicom. Ostavljamo gotove kore da se dobro ohlade.
U posudu miksera stavljamo kiselu pavlaku i šećer u prahu, mešamo na srednjoj brzini dok ne dobijemo gladak krem.
Na tanjir stavljmo pru koru, preliamo malo, (ja koristim kompot od kajsija, ali možete sa drugim kompotom ili sirupom) i stavljamo od krema, rasporedimo svuda da se dobro pokrije. Stavljamo drugu koru i ponavljamo isto.
Tako radimo i sa trećom korom.
Za ukras:
u mikser sipamo pavlaku i tri kašike šećera, mutimo dok ne postane tvrdo. Rastopimo čokoladu na pari i dodajemo u pavlaku, čokolada ne treba da bude vrela. Promešamo, punimo špric sa ružicom ili drugim nastakvkom i pravimo šare po torti sa slatkom.
Odozgo posipamo čokoladnu tortu sa orasima i stavljamo u frižider- kad odstoji, bude lepša.
Torta Crni princ može da se ukrasi na razne načine.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!