BUGARKE OTKRILE KAKO PRAVE NAJUKUSNIJU POSLASTICU: Torta "Crni princ" - kremast fil sa čokoladom i orasima
Torta "Crni princ", Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

najbolja poslastica

BUGARKE OTKRILE KAKO PRAVE NAJUKUSNIJU POSLASTICU: Torta "Crni princ" - kremast fil sa čokoladom i orasima

Bugarke prave najukusniju tortu "Crni princ" sa kremastim filom od čokolade i oraha

Objavljeno:

Praznici su prošli, a žene i te kako vole da svoje ukućane vikendom i kad god imaju vremena obraduju nekom lepom i ukusnom poslasticom.

Bilo da je reč o palačinkama, raznim kolačima, tortama...

Bugarke osim naših domaćica prave najukusnije deserte, a jedan takav je baš kolač sa čokoladom i pomorandžom.

Sada je ispred vas jedna njihova torta koja ostavlja bez dana, a možete da je pravite za sve prilike, jer sa njom nećete pogrešiti.

U pitanju je torta "Crni princ" - čokolada i orasi koji se tope u ustima pri svakom zalogaju.

Pravljenje kore za tortu 'Crni princ'
Pravljenje kore za tortu "Crni princ"foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Ovo su potrebni sastojci za recept:

soda za hleb - 2 kašičice

jaja - 2 komada

slatko od jagoda - 1 šolja, tamno (trešnje)

kiselo mleko - 1 šolja

Smesa za koru za tortu 'Crni princ'
Smesa za koru za tortu "Crni princ"foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

šećer - 1 šolja

brašno - 2 šolje

Za krem:

šećer u prahu - 1/2 šolje

kisela pavlaka - 2 šolje

Kora za tortu 'Crni princ'
Kora za tortu "Crni princ"foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Za ukras:

šećer - 3 supene kašike

orasi - 100 g, mleveni

slatka pavlaka - 200 ml

tečna čokolada - 100 g

Za prelivanje:

kompot - 1 komad

Pravljenje fila za tortu 'Crni princ'
Pravljenje fila za tortu "Crni princ"foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Priprema je tu:

U posudi umutimo jaja i šećer, dodajemo mleko, dobro promešamo. Dodajemo slakto, promešamo (ja mutim štapnim mikserom, kad je voće veće, konsistencija kore bude glatka), dodajemo prosejano brašno pomešano sa sodom.

Dobro promešamo i rasporedimo u kalup 34 cm tri kore.

Kore za tortu pečemo u rerni na 200 stepeni dok ne budu gotove, proveravamo čačkalicom. Ostavljamo gotove kore da se dobro ohlade.

U posudu miksera stavljamo kiselu pavlaku i šećer u prahu, mešamo na srednjoj brzini dok ne dobijemo gladak krem.

Filovanje torte 'Crni princ'
Filovanje torte "Crni princ"foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Na tanjir stavljmo pru koru, preliamo malo, (ja koristim kompot od kajsija, ali možete sa drugim kompotom ili sirupom) i stavljamo od krema, rasporedimo svuda da se dobro pokrije. Stavljamo drugu koru i ponavljamo isto.

Tako radimo i sa trećom korom.

Za ukras:

u mikser sipamo pavlaku i tri kašike šećera, mutimo dok ne postane tvrdo. Rastopimo čokoladu na pari i dodajemo u pavlaku, čokolada ne treba da bude vrela. Promešamo, punimo špric sa ružicom ili drugim nastakvkom i pravimo šare po torti sa slatkom.

Torta 'Crni princ'
Torta "Crni princ"foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Odozgo posipamo čokoladnu tortu sa orasima i stavljamo u frižider- kad odstoji, bude lepša.

Torta Crni princ može da se ukrasi na razne načine.

Bonus video:

00:57

OVONEDELJNA EPIZODA PUSTI BRIGU OSTAVIĆE VAS BEZ TEKSTA: Pevanje, igra, skečevi, kuvanje, emisija VAS NEĆE OSTAVITI RAVNODUŠNIMA

(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.