OVA TORTA JE U STAROJ JUGI BILA OMILJENA, SVI SU JE SPREMAli: Sada je zaboravljena, ali svi pamte spoj KEKSA I FILA
Keks torta, Foto: Printscreen YouTube/Fatto in Casa da Alba

recept

OVA TORTA JE U STAROJ JUGI BILA OMILJENA, SVI SU JE SPREMAli: Sada je zaboravljena, ali svi pamte spoj KEKSA I FILA

Uživanje u slatkim trenucima može biti jednostavno i bez pečenja

Objavljeno:

Današnji recept je jednostavno čaroban - predstavljamo vam keks tortu sa dva neodoljiva čokoladna fila. Ono što je najbolje kod ove poslastice? Ne morate je peći! Priprema je laka, a rezultat je prava ukusna poslastica. Bez daljeg odlaganja, krenimo u kulinarstvo!

Ako volite da mešate slatko-slane ukuse onda je i ova torta sa sirom i čokoladom savršena za vas.

Vreme pripreme:

oko 30 do 40 minuta

Keks torta, Torta, Čokoladna torta
foto: Printscreen YouTube/Fatto in Casa da Alba

Sastojci:

400 g maskarponea ili krem sira

500 ml slatke pavlake

80 g šećera u prahu

150 g bele čokolade

150 g nutele

200 ml mleka

400 g keksa

Keks torta, Torta, Čokoladna torta
foto: Printscreen YouTube/Fatto in Casa da Alba

Priprema:

Korak 1 - Napravite osnovni fil: U velikoj posudi, umutite krem sir (ili maskarpone) sa šećerom u prahu. Dodajte slatku pavlaku i nastavite mućenje dok ne dobijete gust krem. Podelite ovaj fil na dva jednaka dela.

Korak 2 - Dodajte čokoladu i nutele: U jedan deo fila dodajte istopljenu belu čokoladu i pažljivo sjedinite mikserom. U drugi deo fila dodajte nutelu i ponovo sjedinite mikserom dok ne dobijete glatku smesu.

Korak 3 - Ređajte tortu: Umočite keks u mleko i poređajte ga na dno kalupa. Premažite preko njega polovinu fila sa nutelom, zatim dodajte još jedan sloj keksa umočenog u mleko. Sledeći korak je premazivanje polovinom fila sa belom čokoladom, pa ređanje keksa umočenog u mleko.

Nastavite sa slojevima - sledeći je preostali deo fila sa nutelom (ostavite malo za gornji sloj), sloj keksa umočenog u mleko, i preostali fil sa belom čokoladom. Završite poslasticu još jednim slojem keksa umočenog u mleko i premažite ga preostalim nutela filom.

Za kraj, ukrasite rendanom čokoladom i stavite tortu u frižider da se stegne. Sačekajte oko 4 sata, a zatim uživajte u savršenoj keks torti sa dva divna čokoladna fila!

Bon appetit!

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Esprso/24sedam/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.