recept
OVA TORTA JE U STAROJ JUGI BILA OMILJENA, SVI SU JE SPREMAli: Sada je zaboravljena, ali svi pamte spoj KEKSA I FILA
Uživanje u slatkim trenucima može biti jednostavno i bez pečenja
Današnji recept je jednostavno čaroban - predstavljamo vam keks tortu sa dva neodoljiva čokoladna fila. Ono što je najbolje kod ove poslastice? Ne morate je peći! Priprema je laka, a rezultat je prava ukusna poslastica. Bez daljeg odlaganja, krenimo u kulinarstvo!
Ako volite da mešate slatko-slane ukuse onda je i ova torta sa sirom i čokoladom savršena za vas.
Vreme pripreme:
oko 30 do 40 minuta
Sastojci:
400 g maskarponea ili krem sira
500 ml slatke pavlake
80 g šećera u prahu
150 g bele čokolade
150 g nutele
200 ml mleka
400 g keksa
Priprema:
Korak 1 - Napravite osnovni fil: U velikoj posudi, umutite krem sir (ili maskarpone) sa šećerom u prahu. Dodajte slatku pavlaku i nastavite mućenje dok ne dobijete gust krem. Podelite ovaj fil na dva jednaka dela.
Korak 2 - Dodajte čokoladu i nutele: U jedan deo fila dodajte istopljenu belu čokoladu i pažljivo sjedinite mikserom. U drugi deo fila dodajte nutelu i ponovo sjedinite mikserom dok ne dobijete glatku smesu.
Korak 3 - Ređajte tortu: Umočite keks u mleko i poređajte ga na dno kalupa. Premažite preko njega polovinu fila sa nutelom, zatim dodajte još jedan sloj keksa umočenog u mleko. Sledeći korak je premazivanje polovinom fila sa belom čokoladom, pa ređanje keksa umočenog u mleko.
Nastavite sa slojevima - sledeći je preostali deo fila sa nutelom (ostavite malo za gornji sloj), sloj keksa umočenog u mleko, i preostali fil sa belom čokoladom. Završite poslasticu još jednim slojem keksa umočenog u mleko i premažite ga preostalim nutela filom.
Za kraj, ukrasite rendanom čokoladom i stavite tortu u frižider da se stegne. Sačekajte oko 4 sata, a zatim uživajte u savršenoj keks torti sa dva divna čokoladna fila!
Bon appetit!
Bonus video:
(Esprso/24sedam/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!