recept
PAPRIKAŠ KOJI SRPSKE DOMAĆICE DO SADA NISU SPREMALE: Umesto krrompira sprema se sa OVIM POVRĆEM, ukus je SAVRŠEN
Paprikaš od kobasica, cvekle i jabuke je dva u jedan. Kobasice možete da jedete uz hleb, a uz to uživate u aromatičnoj čorbi
Paprikaš od kobasica, cvekle i jabuke je kombinacija zemljana cvekle, koja je u kontrastu sa reskim jabukama i sokom od jabuka uz kobasice. Pripremite sve sastojke dok se kobasice i luk prže.
Možda će vam biti interesantna i gurmanska hamburger supa. Evo kako da pripremite paprikaš od kobasica, cvekle i jabuke!
Sastojci:
1 kašika ulja
400 g svinjskih kobasica
1 veliki ili 2 mala luka, narezana na kockice
300 ml soka od jabuke
400 ml pilećeg ili povrtnog bujona
500 g cvekle, kriške
1 veliki krompir, isečen na kocke
1 kašičica senfa
3 grančice žalfije
2 jabuke isečene na kriške
Recept za paprikaš od kobasica, cvekle i jabuke
Ispržite kobasice
Za paprikaš od kobasica, cvekle i jabuke prvo zagrejte ulje u velikoj posudi za tepsiju sa poklopcem na srednjoj vatri. Dodajte kobasice i pržite 5 minuta dok ne porumene, a zatim ih izvadite na tanjir. Stavite luk u tiganj sa prstohvatom soli i pržite na laganoj vatri 5 minuta, povremeno mešajući. Dodajte cveklu i pržite 10 minuta.
Sipajte bujon pa dodajte kobasice
Malo pojačajte vatru i dodajte sok od jabuke. Ostavite da se krčka nekoliko minuta pa sipajte bujon. Umešajte krompir, senf i žalfiju (ostavite nekoliko listova za posluživanje). Vratite kobasice u tiganj. Pokrijte i krčkajte na laganoj srednjoj vatri 25 minuta.
Dodajte jabuke
Umešajte jabuke i dinstajte bez poklopca oko 10 minuta, dok se sos malo ne smanji i povrće ne omekša. Začinite po ukusu, iseckajte rezervisane listove žalfije i pospite ih za serviranje. Servirajte i uživajte u paprikašu od kobasica, cvekle i jabuke!
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!