SJAJNO
PITA PUNJENA SIROM I ŠUNKOM SPREMNA OČAS POSLA: Svakoj domaćici je potreban RECEPT, odlična za doručak ili večeru
Za doručak ili večeru napravite preukusnu pitu od hleba punjenu sirom i šunkom
Bajati ili svež hleb možete da iskoristite na milion načina, a mi vam donosimo sjajan i neobičan recept. Umesto prženice ili popare napravite preukusnu pitu od hleba punjenu sirom i šunkom. Priprema je nikad jednostavnija, a sastojci ne koštaju puno.
Sastojci:
10 kriški hleba
1 jaje
130 g parmezana
100 ml mleka
100 g šunke
100 g tvrdog sira
2-3 čeri paradajza
malo origana
1 kašika maslinovog ulja
Recept za pitu sa hlebom iz tiganja:
Napravite smesu od hleba
U posudi pomešajte hleb koji ste isekli, pa prelijte mlekom. Dodajte 60 g parmezana, jaje i posolite: Smesu dobro sjedinite, a onda podelite na 2 dela.
Napravite pitu
U tiganj utisnite pola smese sa hlebom, lepo rasporedite da pokrije dno. Preko stavite šunku, sir, isečen čeri paradajz i pospite origanom i parmezanom. Preko stavite drugi polovinu smese i opet lepo rasporedite i utisnite.
Pržite pitu
Pitu pržite nekih 10 minuta, pa okrenite i pržite još 5 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!