RECEPT ZA KOLAČ SNEŽNA GRUDVA KOJI SE TOPI U USTIMA: Napravite za SLAVU ove UKUSNE ZALOGAJE i uživajte u ukus
Kolač, Foto: PRINTSCREEN/YT/FANTASTIC RECIPES

morate da probate

RECEPT ZA KOLAČ SNEŽNA GRUDVA KOJI SE TOPI U USTIMA: Napravite za SLAVU ove UKUSNE ZALOGAJE i uživajte u ukus

Kolač snežna grudva je prekrivena "ćebetom" od kokosa. Bogat je čokoladom i mančmelou kremom

Objavljeno:

Kolač snežna grudva je mešavina čokolade i krema od mančmeloua, a ovaj desert je lak za pravljenje. Možda ćete želeti da isprobate i kremasti kolač od banane. U skladu sa zimskom temom, torta je prekrivene kokosom. Evo kako da napravite kolač snežna grudva!

Sastojci:

Za tortu:

500 g mešavine čokolade za tortu

130 ml vode

40 ml biljnog ulja

3 velika jajeta

Za glazuru:

30 g šećera u prahu

60 g neslanog putera, omekšanog

3 kašike mleka

1 kašičica ekstrakta vanile

Za krem fil:

130 g mančmelou krema

60 g šećera

6 kašika neslanog putera, omekšanog

1 kašika slatke pavlake

Za preliv i dekoraciju:

250 g pahuljica kokosa

Recept za kolač snežna grudva

Zagrejte rernu

Za kolač snežna grudva prvo pripremite sastojke. Zagrejte rernu na 180 C. Podmažite i pobrašnite kalup za mafine i ostavite ga sa strane.

Izmešajte sastojke

U velikoj posudi za mešanje pomešajte mešavinu čokolade za torte, vodu, ulje i jaja dok se ne navlaže. Izmiksirajte na srednjoj brzini 2 minuta.

Pecite testo

Sipajte testo u pripremljenu tepsiju odnosno kalup za mafine. Pecite 30 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u centar ne izađe čista. Ohladite kolače u plehu na rešetki 15 minuta. Izvadite iz tiganja i potpuno ohladite pre punjenja i glazure.

Napravite glazuru

Da biste napravili glazuru za kolač snežna grudva, pomešajte šećer u prahu, puter, mleko i vanilu u velikoj posudi i umutite dok smesa ne postane glatka i pahuljasta. Ostavite na stranu dok pripremate fil.

Napravite fil

Za krem fil, pomešajte mančmelou krem, šećer u prahu, puter i slatku pavlaku u velikoj posudi i umutite mikserom dok se ne ujednači i dobro sjedini. Prebacite fil u vreću za šlag. U svakom kolaču napravite rupu i napunite ga filom.

​Prekrijte mafine glazurom

Svaki mafin obložite ceo galzurom i dobro pospite kokosovim pahuljicama. Uživajte u kolaču snežna grudva!

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.