recept
DANAS NAPRAVITE SOČAN NEDELJNI RUČAK: Teleće šnicle će uz ovaj trik biti NAJMEKANIJE
Ovakve teleće šnicle baš svi obožavaju
Potrebno je:
8 šnicle,
60 g putera,
1 dl belog vina,
1 dl kisele pavlake,
4 limuna,
1 vezica peršuna,
so,
sveže mleveni biber
Priprema:
Šnicle izlupajte tučkom za meso, posolite i pobiberite, uvaljajte u brašno i naglo na maslacu ispecite. Zatim im dodajte malo vode i pustite da se krčkaju dok voda ne ispari. Postupak ponavljajte 3 puta.
Zatim napravite sos od limuna. Ostatku masnoće od prženja dodajte belo vino i kuvajte nekoliko minuta, dodajte pavlaku i sok od 2 limuna. Možete povezati s malo brašna, posolite, pobiberite i na kraju umešajte sitno naseckan peršun.
Ispržene šnicle ukrasite narezanim kriškama limuna, prelijte limunovim sosom i poslužite s kuvanim krompirom.
Bonus video:
(Espreso/Stil/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!