uuuh, kakav ukus
NAJBOLJA ŠUSTER PITA U SLANOJ VERZIJI KAKVA SE NEKAD JELA: Hrskava korica i sočan fil - bolji RECEPT nećete naći
Šuster pita je starinski slatkiš sa džemom i orasima, a mi vam donosimo sjajan recept za slanu verziju
Ako volite pite sigurni smo da će vas ova oduševiti, a priprema se od mekanog testa i nadeva sa pečenicom i prazilukom. Pripremljena po ovom receptu dosta podseća na lenju pitu, a ako želite nadev možete i da promenite. Super je što ovu pitu možete da jedete i kada je post.
Sastojci:
450 g brašna
1 kašičica soli
1 kašičica suvog kvasca
1 kašičica šećera
180 ml kisele vode
180 ml ulja
Za fil:
2 praziluka
300 g pečenice
100 g maslina
malo origana
kečap
Recept za slanu šuster pitu:
Umesite testo
U posudi pomešajte prosejano brašno, so, kvasac i šećer. Lepo promešajte, pa sipajte kiselu vodu i ulje.
Umesite mekano testo i stavite u posudu, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji nekih 30 minuta.Probajte i recept za gibanicu gužvaru!
Napravite nadev
U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan praziluk. Posolite i pobiberite, pa pržite dok ne omekša. Pečenicu i masline isecite po želji.
Napravite pitu
Podelite testo na 4 jednaka dela i oblikujte lopte. Razvucite testo veličine tepsije i stavite na dno koje ste obložili pek papirom. Premažite kečapom, pospite origanom, pa sipajte nadev, a onda i seckane masline.
Stavite koru opet, pa premažite kečapom, pospite origanom, pa premažite nadevi pospite masline. Ponovite još jednom ceo postupak. Na kraju stavite poslednju koru, a nju samo premažite kečapom i pospite origanom. Izbockajte na par mesta.
Pecite pitu
Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
BONUS VIDEO
(Espreso/stvarukusa/prenela T.M.
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!