recept
OVAKVU PILETINU DO SADA NISTE SPREMALE, KAO IZ NAJBOLJIH RESTORANA: Caka je u OVOM DODATKU koji daje POSEBAN ŠMEK
Pileći zalogaji umotani u slaninu su savršeno predjelo za slavu, ili dodatak glavnom posluženju. Tope se u ustima!
Pileći zalogaji umotani u slaninu imaju dozu slatkoće od sosa za roštilj i odličan su spoj različitih tekstura. Možda će vam koristiti i ovih 8 saveta profesionalaca za ukusniju piletinu. Pileći zalogaji umotani u slaninu se lako prave i brzinski nestaju sa tanjira. Evo recepta!
Sastojci:
6 traka slanine
340 g pilećih filea bez kostiju i bez kože, isečenih na kocke
3 kašičice začina po izboru
1 kašičica rena, po želji
60 g sosa za roštilj
Recept za pileće zalogaje umotane u slaninu:
Pripremite slaninu:
Da biste napravili pileće zalogaje umotane u slaninu, prvo zagrejte rernu na 200°. Slaninu isecite poprečno na trećine. Stavite je na tanjir za mikrotalasnu pećnicu obložen papirnim ubrusima. Pecite u mikrotalasnoj na visokoj temperaturi 3-4 minuta ili dok se delimično ne ispeče, ne sme da bude hrskava.
Isecite i začinite piletinu:
Isecite pileće filee na male kockice. Stavite je u posudu. Pospite začinima i premažite. Umotajte komad slanine oko svake kockice i učvrstite čačkalicom. Stavite na tepsiju za pečenje obloženu papirom za pečenje.
Pecite i poslužite:
Pileće zalogaje umotane u slaninu pecite 10 minuta. Po želji dodajte ren u sos za roštilj i time premažite umotanu piletinu. Pecite dok piletina ne bude više ružičasta, a slanina hrskava, 5-10 minuta duže. Uživajte u pilećim zalogajima umotanim u slaninu!
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!