recept
POSNI RECEPT ZA BORANIJU: Sveža ili ne, ako je PRIPREMITE na ovaj način JEŠĆE JE i oni što je ne vole (VIDEO)
Predlog za posne dane svima omiljena, svi je volimo, može sveža ili smrznuta -BORANIJA
Stari recept baka Jele za tradicionalnu pripremu boranije će vas oduševiti. Lako i brzo se priprema, a ukus je zagarantovan. Nema šanse da vam se ne svidi.
Potrebno je:
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 paprika iz zamrzivača ili sveža
- 2 krompira
- suvi začin
- lovorov list
- crvena paprika
- 50 ml. paradajz iz flaše
- 2 čena belog luka
- peršunov list ulje
- 1 kašičica kukuruznog skroba
Priprema:
Luk i papriku iseckati na sitno i dodati šargarepu na kolutove. Dodati malo vode i dinstati nekoliko minuta. Dodati kesu boranije i krompir na kockice.
Dodati još vode i kuvati u malo vode 30 minuta da boranija omekne. Izmešati 1/2 kašičice ml paprike i 1 kašičicu kukuruznog skroba ili gustina.
Dodati 50 ml paradajza ml iz flaše. Dodati 1 punu kašičicu suvog začin seckan beli luk i sve izjednačiti. Poklopiti da tiho kuva još 2-3 minuta.
Boranija mora da bude sa malo tečnosti Na kraju staviti seckan peršun poklopiti i isključiti.
Uživajte u sjajnom ukusu. Prijatno!
BONUS VIDEO:
(Espreso/ I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!