topi se u ustima
OVU TORTU SVAKA KUĆA MORA IMATI NA STOLU ZA SVETOG JOVANA: 3 različita čokoladna fila, pravo KREMASTO ZADOVOLJSTVO
Sa 15 jaja, orasima i šlagom, njen kremasti i bogati fil je poput plesa na nepcima
Ova torta predivnog naziva tri anđela sa svoja tri sloja različite čokolade, prava je poslastica za ljubitelje čokoladnih kremastih zadovoljstava. Inspirisana bogatstvom ukusa bele, mlečne i čokolade za kuvanje, ova torta je pravo umetničko delo u svetu poslastica.
Sa 15 jaja, orasima i šlagom, njen kremasti i bogati fil je poput plesa na nepcima. Svaki sloj kore, umućen sa preciznošću i ljubavlju, nežno se spaja sa odgovarajućim čokoladnim filom, stvarajući harmoniju ukusa koja će zadovoljiti i najzahtevnije gurmane. Naravno, pre svega bilo bi dobro da budete upoznati sa sitnim, ali bitnim koracima u pripremi čokolade koje poslastičari nerado otkrivaju.
Ova torta nije samo desert, već i proslava čokolade u svim njenim oblicima, savršena za specijalne prilike ili kao raskošni završetak svakog obroka.
Vreme pripreme:
130 minuta
Sastojci:
15 jaja
500 g šećera
3 kašike brašna
120 g oraha
1 kesica praška za pecivo
370 g putera
500 ml pavlake za šlag
100 g bele čokolade
100 g mlečne čokolade
100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
1. Za koru umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera u čvrst šne.
2. U šne dodajte 1 kašiku brašna, 5 kašika mlevenih oraha i 1/2 kašičice praška za pecivo.
3. Izlijte u pleh dimenzija 20x30 cm obložen nauljenim pek-papirom i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 °C.
4. Pečenu koru ostavite da se ohladi i na isti način napravite još dve kore.
5. Za fil umutite 15 žumanaca sa 250 g šećera, kuvajte na pari 15 minuta i ostavite da se ohladi.
6. Umutite puter sobne temperature i sjedinite ga s ohlađenim žumancima
7. U odvojenim posudama istopite po 100 gr bele, mlečne i čokolade za kuvanje
8. Umutite pavlaku u šlag.
9. Fil od žumanaca i putera podelite na 3 dela i u svaki dodajte po 3 kašike umućenog šlaga
10. U prvi deo dodati istopljenu i prohlađenu belu čokoladu U drugi deo dodati istopljenu i prohlađenu mlečnu čokoladu a u treći deo dodati istopljenu i prohlađenu čokoladu za kuvanje
11. Prvu koru stavite na tacnu i premažite filom sa čokoladom za kuvanje. Preko fila stavite drugu koru, a preko nje fil s mlečnom čokoladom. Potom ide treća kora i fil s belom čokoladom.
12. Staviti u frižider da se stegne te ukrasite preostalim šlagom. Držite još malo u frižideru da se ohladi.
Bonus video:
(ESpreso/24sedam/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!